Gjennom seks møter vil politikerne vite hva som er viktig for befolkningen. Innspillene kan bli del av den nye kommuneplanen. Det første møtet ble avholdt på Ranvik ungdomsskole tirsdag.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) håper flest mulig vil komme med innspill til den nye kommuneplanen.

– Folk kommer ofte for sent på banen. Når kommuneplanen er vedtatt er løpet kjørt for innbyggerne. Dette er innbyggernes kveld, det er de som skal høres, sa han til et 40-talls oppmøtte på Ranvik ungdomsskole.

LES OGSÅ: Nå vil kommunen høre hvordan du vil at Sandefjord skal være

Viktig å delta

De frammøtte ble utfordret av kommuneplanlegger Anne Therese Anvik om hva ordene i den foreslåtte kommuneplanen betyr for dem. Ord og uttrykk som trygghet, muligheter for alle, trivsel, det gode liv og bærekraftig samfunn ble satt under lupen. Målet var å dele opp Sandefjord kommunes visjon i ord som har betydning for innbyggerne.

Britt Helene Martinsen og Petter Tangen var to av de frammøtte. De setter pris på å bli hørt før den nye kommuneplanen bankes igjennom.

– Det er spesielt viktig etter at vi er blitt en ny storkommune. Trivsel og trygghet er viktig for å få en kommune til å fungere. Jeg synes det er en god idé å ta utgangspunkt i FNs bærekraftsmål, sier Martinsen.

Tangen synes det er positivt at innbyggerne blir hørt før viktige beslutninger skal tas.

– Det er viktig at alle føler de er delaktige i beslutningsprosessene. Det viser at nærdemokratiet fungerer, sier han.

Han mener det er viktig at Sandefjord blir en attraktiv kommune å flytte til.

– Vi må tiltrekke oss gode hoder til kommunen for å kunne finansiere de målene vi setter oss, sier Tangen.

LES OGSÅ: Får millioner til skolehelse: – Veldig gledelig (+)

Spennende innspill

Kommuneplanlegger Anne Therese Anvik var svært fornøyd med deltakelsen på Ranvik ungdomsskole.

– Vi har fått mange spennende innspill, og for oss som arbeider i kommunen har det vært en inspirerende kveld. Dette er den beste første arbeidsdag etter påske jeg har hatt noen gang, sier hun.

Mandag 16. april avholdes det andre møtet på Bugården ungdomsskole. Så følger Stokke bygdetun onsdag 18. april, Breidablikk ungdomsskole mandag 23. april, Andebu ungdomsskole onsdag 2. mai, og til slutt Varden ungdomsskole mandag 14. mai.

LES OGSÅ: Bjørn Ole Gleditsch (H): «Men nå er ikke jeg norsklærer» (+)