Facebook- siden «Bevar Sandefjords kommunevåpen» engasjerer. På kort tid har siden fått hundrevis av medlemmer.

– Bare etter ett døgn har 500 personer «likt» siden, og det ser ut til at spørsmålet engasjerer, opplyser grunnleggeren av siden, Anne Susanne Hynne.

Bør bevares

Facebook-siden ble opprettet på mandag, og det er tydelig at spørsmålet om hvordan kommunevåpenet bør se ut når Sandefjord, Andebu og Stokke slås sammen 1. januar 2017, bringer fram entusiasmen for å beholde Sandefjords kommunevåpen hos mange.

– Selv er jeg blant dem som mener at den nye storkommunen Sandefjord definitivt bør beholde sitt opprinnelige byvåpen – ikke minst fordi regelverket rundt nye kommunevåpen sterkt begrenser muligheten til å fortelle noe om byen og dens historie, sier Hynne.

Regler

Etter at Sandefjords nåværende kommunevåpen ble godkjent i 1914, har reglene for utformingen av kommunevåpen blitt endret. Det innebærer blant annet at kommunevåpenet kun kan bestå av ett motiv.

 

Kombinasjonen vikingskip og hval, slik som i det nåværende kommunevåpenet, ville dermed sannsynligvis ikke blitt godkjent med dagens regelverk.

– Er veldig fint

En som har engasjert seg på Facebook-siden er FrP-politiker Øyvind Lorentzen. Han ønsker gjerne å beholde det nåværende kommunevåpenet.

– Jeg synes Sandefjords kommunevåpen er veldig fint i forhold til de andre, sier han.

Han har tro på at Facebook- siden har muligheter for å påvirke beslutningen.

Idémyldring

Selv om engasjementet for å bevare Sandefjords kommunevåpen hos mange er stort, er den blivende storkommunen på sin side i gang med prosessen med å utvikle et nytt kommunevåpen.

Idémyldringsfasen er i gang, hvor alle inviteres til å bidra med forslag til det kommunevåpenet som skal bli symbolet på nye Sandefjord.

– Det er viktig å få med ungdommene. Det er de som skal leve i kommunen her framover. sier Audun Tjomsland, leder i komiteen som arbeider med det nye kommunevåpenet.

Tjomsland kjenner til Facebook-siden, og synes det er positivt at folk engasjerer seg.

– Vi ønsker et engasjement. Det er bare positivt om folk setter pris på Sandefjords kommunevåpen og ønsker å beholde det, sier han

.

LES OGSÅ: Glem det gamle, det blir nytt kommunevåpen