Må kutte 120 stillinger

KUTTER IGJEN: Kongsberg Maritime skal kutte 120 stillinger. Dette er den tredje kuttrunden selskapet er gjennom siden inngangen til 2015.

KUTTER IGJEN: Kongsberg Maritime skal kutte 120 stillinger. Dette er den tredje kuttrunden selskapet er gjennom siden inngangen til 2015. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kongsberg Maritime, som blant annet har kontorer i Sandefjord, må kutte 120 stillinger. Årsaken er lavere aktivitet og et behov for å justere kostnadene.

DEL

Mandag formiddag var det allmøter på alle stedene der Kongsberg Maritime har kontorer i Norge. Ett av stedene er Sandefjord, der Kongsberg Maritime Engineering har rundt 110 ansatte.

Beskjeden på allmøtene var at Kongsberg Maritime er nødt til å kutte 120 stillinger i løpet av kort tid. Alle de ansatte oppfordres til å søke om sluttpakke. Og fristen for å søke er allerede om en uke.

Må få ned kostnadene

– Årsaken er lavere aktivitet, og vi har behov for å justere ned kostnadene i forhold til den etterspørselen vi ser, forteller Kongsberg Gruppens kommunikasjonsdirektør Ronny Lie.

Han forteller også at resultatet etter årets første kvartal viste stor nedgang i omsetningen i forhold til samme kvartal i fjor.

Nedbemanningsrunden er den tredje konsernet er gjennom siden inngangen av 2015.

Les også: Ti personer mister jobben hos Wood Group

– Er krevende

– Dette er krevende men nødvendig. Alle de ansatte er klar over situasjonen i offshoremarkedet, sier Lie til Sandefjords Blad.

Kongsberg Maritime har kontorer også i Kongsberg, Asker, Trondheim og Horten.

Alle stedene kommer til å bli påvirket av nedbemanningen, opplyser konsernet.

Før dette siste kuttet har Kongsberg Maritime rundt 4.000 ansatte. 1.800 av disse jobber i Norge.

Les også: Svakere for Kongsberg etter inntektsfall i offshore

Artikkeltags