Tore trodde han hadde halsbetennelse – viste seg å være kreft

SYK: Illusjonisten og tryllekunstneren Tore Torell fra Sandefjord trodde han var blitt frisk, men kreften på spiserøret kom tilbake.

SYK: Illusjonisten og tryllekunstneren Tore Torell fra Sandefjord trodde han var blitt frisk, men kreften på spiserøret kom tilbake. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Illusjonisten og tryllekunstneren Tore Torell fikk en halsbetennelse som aldri gikk over. På sykehuset fikk han vite hvorfor – han hadde kreft.

DEL

Illusjonisten og tryllekunstneren Tore Torell (76) fra Sandefjord er rammet av kreft i spiserøret, det skriver seher.no. For under et år siden gikk han til legen med vondt i halsen.

– Jeg hadde en halsbetennelse som ikke ble bedre, uansett hva vi gjorde, sier Torell til seher.no.

Da han i mars var på undersøkelse ved Sykehuset i Vestfold, fikk han beskjed at legene hadde funnet noe grums i halsen hans. Det viste seg å være en kreftsvulst på strupehodet på størrelse med en liten tomat.

Torell måtte gjennom 35 runder med stråling, siden svulsten var plassert på en måte som gjorde den umulig å fjerne med kirurgi.

– Jeg var glad for at de ikke måtte fjerne strupehodet mitt slik at jeg måtte lære meg å snakke ved hjelp av en maskin, forteller Torell.

LES OGSÅ: Slik fikk Tore Torell fikk bilistene til å sperre opp øynene

Trodde han var blitt frisk

Etter behandlingen ble han friskmeldt og dro på ferie til Kreta og Kypros sammen med kona Nina (54). Gleden ble kortvarig. I juli fikk han beskjed om at kreften var tilbake.

– Jeg hadde et håp om at jeg var frisk. Men prøvene viste noe annet. Denne gangen satt svulstene langs hele spiserøret mitt. Bildene som ble tatt da jeg hadde kontrastvæske i kroppen, fikk denne delen av kroppen min til å lyse opp som et juletre!

Torell behandles for tiden med både stråling og cellegift. Snart er han ferdig med de første månedene av behandlingen. Han føler ikke at han har fått en dødsdom. I stedet ser han på sykdommen som uflaks.

– Men det er klart det er en tøff behandling. Jeg er fullstendig utslitt når Nina henter meg slik at vi kan tilbringe helgene hjemme.

LES OGSÅ: Tore Torell ble hedret med Kongens fortjenstmedalje

Kona viste vei

Dette er ikke første gangen kreftsykdommen rammer paret. Tre år tidligere var det kona Nina som fikk påvist kreft. Hun fikk da diagnosen lymfekreft. Hun måtte gjennom kirurgi og stråling for å få fjernet kreftkulene.

– På mange måter var det jo en fordel at det var jeg som gikk kreft først. Det ga meg muligheter til å være guide for Tore på sykehuset, sier Nina.

Artikkeltags