Gå til sidens hovedinnhold

«Badboy» varetektsfengslet fram til kidnappingssak starter i retten

Artikkelen er over 3 år gammel

Den kidnappingstiltalte «Badboy»-forfatteren Trond Einar Frednes, er varetektsfengslet fram til rettssaken starter i mars.

I en kjennelse fra Larvik tingrett denne uka går det fram at Frednes har samtykket til videre varetektsfengsling i saken. Det var derfor ikke et rettsmøte tirsdag der Frednes selv møtte, men en såkalt kontorforretning i Larvik tingrett.

I kjennelsen går det fram at Frednes er varetektsfengslet i fire uker på grunn av fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

«Badboy»

39-åringen fra Larvik har vært åpen om sin fortid som kriminell og torpedo i suksessboka «Badboy», som han skrev sammen med forfatter Jørn Lier Horst. Boka kom ut etter de siste fengselsoppholdene og da han anså seg som rehabilitert. Sist sommer gikk han på en sprekk, i henhold til seg selv, med narkotika, kriminalitet, doping og alkohol.

 

Senere frontet han selskapet «Sammen for Livet», eid av blant annet Michael Stang Treschow, håndballkjendis Anja Edin og Jørn Lier Horst, som arbeider for å få tidligere og nåværende innsatte i fengslene ut i arbeid og skole og med det får en normal hverdag.

Sist sommer gikk han på en sprekk, i henhold til seg selv, med narkotika, kriminalitet, doping og alkohol.

LES OGSÅ: Frednes tiltalt for kidnapping og mishandling – ber ikke om forvaring for drapsmannen

Kidnapping

I juli i fjor ble Frednes, som offisielt heter Trond Evensen, på nytt arrestert og siktet for kidnapping av en Larvik-mann i 30-årene. Han har siden det sittet i politiets varetekt. 39-åringen er nå tiltalt for kidnapping og vold, og for kjøring uten «lappen» og skremmende og truende oppførsel overfor en kvinne han nettopp hadde hatt et forhold til.

I tillegg til Frednes er ytterligere to Larvik-menn i 20-årene tiltalt i saken. De to mennene er ikke varetektsfengslet, men skal sammen med Frednes møte i hovedforhandlingen i Larvik tingrett den 6. mars tiltalt for kidnappingen

Det er satt av tre dager i retten.

Les også

En ultrakriminell forfatter

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.