Gå til sidens hovedinnhold

Ble manager etter tilfeldig treff på gata

Artikkelen er over 4 år gammel

En regnværsdag i Shanghai møtte sandfjordingen Grethe Solveig Aaberg en fremmed amerikaner på gata. Nå er hun hans manager i Norge og har booket ham til Draaben i Sandefjord.

Forvent et forrykende show på Draaben fredag, for utestedet har neppe hatt besøk av en mer utadvendt artist enn Carlton J. Smith. Det viste han også under en gjesteopptreden samme sted en lørdagsettermiddag tidligere i vinter, da den normalt overveldende summingen av stemmer forstummet og ble erstattet av smil og dansebevegelser.

Denne gang har R&B- og soul-entertaineren med seg sine egne musikervenner Valerio Bottari (gitar), Atdhe Marku (piano), Javier Diablito Albarrán (bass) og Alexis Ruiz (percussion) i bandet Latin Funk Capos. Med røtter i musikk av James Brown, Al Green og The Temptations framfører han egne låter med bandet.

– Nysgjerrig på livet

Bak opptredenen ligger det en spesiell historie. I 2013 bodde Grethe Solveig Aaberg i Shanghai i Kina, der hennes mann Erik Aaberg jobbet for Jotun og hun selv som interiørarkitekt. Under et kraftig regnvær møtte Grethe en fremmed mann på gata. De sa hei – og det ble innledningen på et bekjentskap og senere et vennskap.

Det viste seg at Smith i lang tid hadde opptrådt på det populære utestedet House of Blues & Jazz med sitt band fra New York. Dit tok selvfølgelig Aaberg med seg sine venner og bekjente i Norwegian Business Association og Norskeklubben, der hun var styremedlem. Siden opptrådte Smith på julebordet deres og under feiringen av 17. mai.

– Nysgjerrighet på livet og respekt og forståelse for andre mennesker, kulturer og religioner, sier Aaberg om sin livsfilosofi og evne til å komme i kontakt med andre. – Det er gjennom tilfeldigheter at livet blir til, og det er på grunn av alle mine opplevelser, på godt og vondt, at jeg har fått min åndelige utdannelse.

– Glede andre er viktigst

Ikke bare det; vennskapet med Carlton J. Smith fortsatte også etter Shanghai. Da han var i Sandefjord tidligere i år arrangerte hun hagefest sammen med to venninner, der han sang for 50 personer. I den forbindelse sa han dette til Sandefjords Blad:

– Det viktigste for meg når jeg står på en scene, er å holde et show som gleder de som ser på, uansett om det er to mennesker, 200 eller 20.000.

LES OGSÅ: Magisk stemning på utekonserten «Vintereventyret»

Nå kjenner de ikke bare hverandres familier; Aaberg jobber med å booke Smith og Latin Funk Capos til flere spillejobber i Norge.

Til Sandefjord kommer Smith fra Finland. I april går turen til hjembyen New York, mens London er stoppested til høsten.  

Kommentarer til denne saken