Skal mimre om Rukla

Nybyen og Rukla blir nok en gang sentrum for mimretreff hos Sandefjord Lokalhistoriske senter lørdag. Alle husene på dette bildet i Prinsens gate er borte, men treet står der fremdeles. FOTO: HENRIK SANDBERG

Nybyen og Rukla blir nok en gang sentrum for mimretreff hos Sandefjord Lokalhistoriske senter lørdag. Alle husene på dette bildet i Prinsens gate er borte, men treet står der fremdeles. FOTO: HENRIK SANDBERG

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir fri flyt av minner på det lokalhistoriske mimretreffet over Nybyen og Rukla.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Sandefjord Lokalhistoriske Senter (SLHS) inviterer nemlig nok en gang til lokalhistorisk mimretreff om nær og selvopplevd fortid. Med Nybyen og Rukla som tema, tror Sven Erik Lund i SLHS at patriotismen og stoltheten over egen bydel vil tydeliggjøres på Forsmannsenteret lørdag.

– Ingen steder i byen er vel patriotismen og stoltheten over egen bydel større enn her, og ingen steder holdes vel minnene fra egen barndom bedre ved like enn her, sier Lund.

Han sier Rukla i dag mest eksisterer i navnet, fordi Sandefjordsveien har overkjørt det som utgjorde strøket Rukla, og Ruklabekken er lagt i rør.

– Men på 1940, -50, og -60-tallet, som dette mimretreffet skal handle om, var Rukla- og Nybyen-unger naboer, lekekamerater og innimellom både rivaler og «krigere». I full fordragelighet kunne de dele Tælaverket,

Det blir fri flyt av minner

Gåsedammen og Ruklabekkens muligheter til lek og spenning. De aller eldste kan nok også mimre om fotballkamper på Tempobanen, sier han.

LES OGSÅ: Skal hete Ruklaparken

Fri minneflyt

Sven Erik Lund håper også folk i salen kommer med egne minner spontant.

– Det blir fri flyt av minner. Mens bilder fra nær og gjenkjennelig fortid vises på lerretet, kan folk i salen spontant komme med egne minner, historier og korrigerende opplysninger til bildene. Dette skal være en lokalhistorisk opplysende og munter kveld, sier han.

Jernbanestasjonen i Sandefjord i 1912.

Årsaken til at arrangementet er flyttet fra Pukkestad gård til Forsmannsenteret, er at møtelokalet har plass til mer enn dobbelt så mange tilhørere.

Artikkeltags