Gå til sidens hovedinnhold

Direktør i fylkeskommunen trekker seg etter brudd på etiske retningslinjer

Artikkelen er over 3 år gammel

Kulturdirektør Arild Moen i Vestfold fylkeskommune har fratrådt sin stilling på grunn av brudd på Vestfold Fylkeskommunes etiske retningslinjer.

(Tønsbergs Blad) Tirsdag formiddag sendte fylkesrådmann Øyvind Sørensen ut en epost til ansatte i Vestfold fylkeskommune. Der skriver han at kulturdirektør Arild Moen fratrådte stillingen sin i går.

– Som jeg skriver i e-posten har det vært noen få hendelser som strider imot reglementet. Han (Arild Moen, red.anm.) har tatt ansvar og beklager, sier  fylkesrådmann Øyvind Sørensen.

Øyvind Sørensen ønsker ikke si mer om hvorfor Moen har fratrådt stillingen.

Her er ordlyden i e-posten som ble sendt ut:

«Jeg vil med dette få informere om at kulturdirektør Arild Moen fratrådte stillingen som kulturdirektør 6. august 2018. Dette skyldes brudd på Vestfold fylkeskommunes etiske retningslinjer.

Kontorsjef Tor Skytøen er konstituert som kulturdirektør fra og med 6. august 2018 og fram til og med 31. desember 2019. Kontorsjefstillingen utgår, og kultur- og idrettssjef Else Blom konstitueres som assisterende kulturdirektør fra og med 21. august og fram til og med 31.des 2019, samtidig som hun leder avdelingen for kultur, idrett og friluftsliv.»

– Utover det ønsker jeg ikke gå inn på detaljer. Jeg har ikke behov for å kommentere mer, sier Sørensen.

Det har foreløpig ikke lykkes Tønsbergs Blad å få tak i Arlid Moen.

Kommentarer til denne saken