Nils Andreas Stensønes fra Sandefjord står midt i fregatt-krisen

Sandefjordingen Nils-Andreas Stenønes (innfelt) ble i statsråd den 21. juni 2017 beordret i stillingen som sjef for Sjøforsvaret. Her avbildet under torsdagens pressekonferanse.

Sandefjordingen Nils-Andreas Stenønes (innfelt) ble i statsråd den 21. juni 2017 beordret i stillingen som sjef for Sjøforsvaret. Her avbildet under torsdagens pressekonferanse. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fregatten KNM Helge Ingstad er evakuert og står i fare for synke etter en kollisjon med en tankbåt i Øygården. Nå jobber Forsvaret intenst med å begrense skadeomfanget.

DEL

Kontreadmiral Nils Andreas Stensønes fra Sandefjord er øverste sjef for Sjøforsvaret, og står midt oppe i hendelsen.

– Jeg har møtt besetningen. De er preget av det som har skjedd, men vi tar godt vare på dem, sier kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, sjef for Sjøforsvaret, under en pressekonferanse torsdag.

Kollisjonen skjedde klokken 4.03 natt til torsdag. Fregatten tok inn vann og drev på grunn. Besetningen på 137 personer ble evakuert og åtte ble lettere skadd.

– Fartøyet manglet styreevne rett etter hendelsen, sier kommandør Sigurd Smith i Sjøforsvarsstaben. Han sier de har grunn til å tro at styreevnen ble borte som følge av kollisjonen

To av de skadde ble sendt til Haukeland universitetssjukehus og seks til kontroll på legevakten. To er fremdeles på legevakten torsdag ettermiddag, mens de fire øvrige er tilbake på Haakonsvern.

– Jeg har møtt besetningen. De er preget av det som har skjedd, men vi tar godt vare på dem, sier kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, sjef for Sjøforsvaret.

Det er opprettet et mottakssenter på Haakonsvern og også et pårørendesenter og en pårørendetelefon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken