Det skjer 30 ganger i året. Fredag forsvant vannet på Vindal

FRAMNESVEIEN: Vannlekkasjen ble oppdaget da en leieboer i boligen til venstre oppdaget vann på eiendommen i Framnesveien. Formann Ronny Kristiansen (nærmest) og hans mannskap ville arbeide utover ettermiddagen og kvelden, til vannet igjen kan settes på.

FRAMNESVEIEN: Vannlekkasjen ble oppdaget da en leieboer i boligen til venstre oppdaget vann på eiendommen i Framnesveien. Formann Ronny Kristiansen (nærmest) og hans mannskap ville arbeide utover ettermiddagen og kvelden, til vannet igjen kan settes på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mellom 20 og 25 husstander mistet vannet på Vindal fredag ettermiddag. Senere på kvelden vil det ramme flere.

DEL

Fredag ettermiddag oppdaget en leieboer i Framnesveien at det rant vann innover eiendommen. Kommunen ble varslet og startet kort tid senere å grave etter en vannlekkasje.

– En typisk slitasjeskade på vannledningen. På kommunale ledninger skjer det rundt 30 ganger i året, sier formann Ronny Kristiansen.

LES OGSÅ: En rekke husstander berørt etter stor lekkasje: – Vannet fosset ut (+)

Før gravearbeidet startet ble vannet stengt av. Rundt 25 husstander ble varslet via SMS om at de ville miste vannet. Utover kvelden ville også andre beboere i Vindal-området miste vannet. Årsaken er at vannledningen må luftes, som vil si å fjerne luft i ledningen før vannet igjen kan settes på. Ledningene skal normalt til enhver tid være fylt med vann.

De øvrige som blir rammet er i området Framensveien, Veløyveien og opp til Husebygrenda. Disse blir varslet via Facebook og på kommunens hjemmeside.

Denne større avstengingen regnet Kristiansen med ville vare i 15 til 20 minutter. Han kunne ikke si når luftingen skulle skje. Det avhenger av hvor lang tid arbeidet tar.

LES OGSÅ: Kuldesjokk kan gi store vannskader

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOMPLISERT: Gravearbeidet ble vanskeliggjort av tele, høyspentledning og fiberkabler.

KOMPLISERT: Gravearbeidet ble vanskeliggjort av tele, høyspentledning og fiberkabler. Foto:

– Vi jobber til vi er ferdige. Det er en del utfordringer med tele, høyspentledninger, fiber og telefonkabler, sier Kristiansen.

Når vannet er tilbake oppfordres folk til å åpne krana og la vannet renne en stund før det brukes.

Vannlekkasjen skal ikke ha sammenheng med en pågående boligbygging i nærheten. Boligen eller eiendommen der vannet rant inn fra veien skal ikke ha fått vannskade.

LES OGSÅ: Alternative gymtimer på Framnes skole (+)

Artikkeltags