Gå til sidens hovedinnhold

Marsjerer for kvinners rettigheter

Artikkelen er over 4 år gammel

Yvonne Folan hadde ikke muligheten til å være med på kvinnemarsjen i Oslo, og bestemte seg for å lage sin egen i Sandefjord.

21. januar samles hundretusener av kvinner, partnere, barn og meningsfeller i Washington D.C. for Womens March on Washington. Samme dag arrangeres Womens March Norway i Oslo.

Men ikke alle har muligheten til å komme seg dit. Derfor arrangerer Yvonne Folan en liknende marsj i Sandefjord kl. 15.00 samme dag.

– Jeg hadde ikke mulighet til å dra til Oslo, derfor ville jeg gjøre noe her for å vise støtte til de i Washington og Oslo, sier Folan, som har bodd i Norge de siste 13 årene.

LES OGSÅ: SVGS-elevene holdt valgvake: – Mange mistet matlysten på morgenen

– Framover, ikke bakover

Lørdag marsjerer hun for å forsvare kvinners rettigheter i kjølvannet av den kontroversielle amerikanske valgkampen, og Donald Trumps innsettelse som president fredag. 

– Men dette handler om mye mer enn det amerikanske valget. Det handler om likestilling og kvinners rettigheter i hele verden, at vi har en stemme og at den teller. Vi har kommet ganske langt, og derfor er det ille hvis vi skal ta flere steg tilbake igjen. Vi må framover, ikke bakover, sier Nolan.

Etter marsjen, som starter ved biblioteket, er det planlagt en sosial sammenkomst på Cafe Vintage i Kongens gate. Nolan håper så mange som mulig blir med på marsjen.

– Alle kan være med, både menn, kvinner og barn, sier hun.

– Og husk å ta med noe rosa!

LES OGSÅ: Veronica (16) finalist til gjev frivillighetspris

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.