Gå til sidens hovedinnhold

Skjemmer seg bort med bli ny-dag

Artikkelen er over 7 år gammel

Lene Stokka pleier ikke sminke seg mye til vanlig. Dét kommer hun til å gjøre mer av etter en bli ny-dag hos stylist.

– Jeg får mye inspirasjon. Hun gjør mye som jeg aldri ville ha tenkt på å ha prøvd hjemme, sier Stokka til Sandefjords Blad.

Frisør og stylist Lill-Beate Roe fra Sandefjord har nettopp etablert foretaket Skjønnhetens time, som baserer seg på et konsept hvor du får full pakke med både styling og fotografering. Blant de første kundene er Stokka fra Tønsberg. Hun pleier ikke sminke seg mye til vanlig, og kom inn til studioet med en lugg hun ikke likte og ønsket mer volum i håret.

– Nå har jeg skrådd luggen, laget en sideskill og tupert håret for å skape mer volum. Av sminke har jeg har lagt consealer, foundation og pudder for å framheve kinnbeina. Og så har jeg skjært og framhevet øyenbryna og brukt øyenskygge og eyeliner på våtkanten for å åpne øynene, forklarer Roe.

Roe er opptatt av at hver enkelt person skal komme inn som de er – og gå ut som de er. Sminken og stylingen tilpasses stilen til den enkelte.

– Det skal ikke mye til før man ser at det blir en stor forskjell, sier Stokka, som var fornøyd med resultatet.

– Hvorfor gjør man dette?

– Det er greit å se hvilke muligheter man har. Og så er det fint å skjemme seg bort med et lite avbrekk fra barn, jobb og slit, sier hun.

Åpner nytt studio

Roe bor i Sandefjord, men har etablert seg i Horten for å kunne samarbeide med fotografen Jon Klasbu, som bor der. 1. juni åpner han sitt nye studio i Ollebakken i Horten.

– Jeg regner med at vi vil trekke mange fra Sandefjord også. Det er korte avstander, og vi har allerede fått henvendelser Kongsberg og Oslo. Folk er villige til å reise langt, sier Roe.

En dag med fotoshoot og styling koster fra 4.000 til rundt 8.000 kroner, avhengig av hvor mange bilder man ønsker.

– Målgruppen er alle, og man kan gjerne ta med seg kjæledyra, vennegjengen eller hele familien. Vi regner nok med at hovedkunden vil bli godt voksne damer, på grunn av prisen, sier Klasbu.

– Modent for noe nytt

Klasbu mener det er gjennomgående at fotografene må tilby noe mer enn tidligere. Flere konkurser i Sandefjord det siste året viser konsekvensene av et endret kjøpemønster.

– Det er svært få fotografer som klarer seg i dag, fordi det er vanskelig å nå gjennom i markedet. I dag har alle sine egne flotte kameraer og færre velger å gå til profesjonelle fotografer. Privatmarkedet er modent for noe nytt, og kundene setter pris på å få full pakke, mener Klasbu.

Han mener mange er opptatt av å dele bli ny-bildene av seg selv på sosiale medier.

– Vi ser det igjen på hva folk kjøper – det er mest digitale filer. Det folk er opptatt av, er å dele bildene på sosiale medier. Og så er det litt spennende å få en dag som er litt utenfor komfortsonen, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

blinyFoto: Model Day Studio

– Vi ønsker alle å framstille oss selv på best mulig måte

Model Day Studio har trukket mange fra Vestfold til styling og fotografering i Drammen og Oslo, med et lignende konsept som Lill-Beate Roe fra Sandefjord. Petter Grahl-Jacobsen, avdelingsleder ved Model Day Studio i Drammen, har hatt en gradvis økning i etterspørselen siden de startet opp for fem år siden.

– Hvorfor vil kunder flest ha en «bli ny»-dag?

– Vi ønsker alle å framstille oss selv på best mulig måte, og vi i Model Day Studio ønsker å hjelpe våre kunder til å få fram den beste versjonen av seg selv. At vi tilbyr styling og makeup i forkant av fotoseansen gjør noe med opplevelsen, og særlig damene synes det er litt ekstra stas, sier han til Sandefjords Blad.

Selskapet åpnet et nytt studio i Bergen for to uker siden.

– Vi har allerede merket at konseptet med at kundene får sminke og styling er noe kundene i Bergen også ønsker, sammenlignet med de tradisjonelle fotografene, sier Grahl-Jacobsen.

Han sier at sosiale medier har mye å si for at folk vil ha fine bilder av seg. Bildene brukes også på stueveggen, visittkortet eller nettsiden.

modeldayMERKER PÅGANG AV FOTOKONSEPT: Petter Grahl-Jacobsen, avdelingsleder ved Model Day Studio i Drammen. Foto: Privat

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.