Gå til sidens hovedinnhold

Andebu-par i Luksusfellen: – Kredittkortene var nesten utømmelige

Artikkelen er over 4 år gammel

Uføretrygdede Arne og Mariella Rove hadde utgifter på 70.000 kroner i måneden. – Til slutt mistet vi kontrollen, sier Mariella.

– Vi kom i en sånn sinnstilstand at vi til slutt ikke tenkte over hva vi handlet. Kredittkortene var nesten utømmelige, sier Mariella Rove.

Hun og mannen Arne Rove deltar i kveldens episode av Luksusfellen på TV3. Paret fra Andebu er ungdomskjærestene som møtte hverandre igjen 35 år etterpå, og fant den store kjærligheten. Nå har de vært sammen i fem år, og gift i snart tre.

– Vi var først sammen da vi var 14 og 15 år, så traff vi hverandre igjen på et legekontor. Da var det igjen kjærlighet ved første blikk, sier Mariella.

Det er imidlertid dyrt å dyrke kjærligheten når de ikke vil nekte hverandre noen ting. Pengene flyr på taxfree, svenskehandel og ferier, beskriver Luksusfellen.

– Til slutt mistet vi kontrollen, og vi fant ingen løsning ut av det. Den siste muligheten vi hadde var å søke om hjelp fra Luksusfellen. Da sto vi langt nede med begge beina, sier Mariella.

Se et klipp fra kveldens episode her:

 

Svindyre smålån

Ifølge Mariella startet de økonomiske problemene med at Arne hadde en milliongjeld, som gjorde at paret ble tvangstrukket 6.000 kroner i måneden.

– For to uføretrygdede utgjør 6.000 i måneden veldig mye. Vi betalte alle regningene, men da hadde vi ikke mer igjen. Dette gjorde at vi begynte å bruke kredittkort. Så gikk det slag i slag til vi skjønte at det ikke var noen lur løsning, sier hun.

Før paret meldte seg på Luksusfellen hadde de refinansiert gjelden, først med et lån på 200.000, og deretter med et lån på 400.000 kroner. De fortsatte å bruke på kreditt. Luksusfellen-økonom Hallgeir Kvadsheim sier i episoden at han blir «økonomisk sjøsyk».

– Hallgeir fortalte oss at hvis vi skal bruke 15 år på å betale ned det siste lånet, ville det koste oss nesten 700.000 kroner i renter, sier Mariella

LES OGSÅ: Sørg for at det ikke blir flere kandidater til Luksusfellen!

– Altfor lett å få kredittkortgjeld

Mariella Rove har inntrykk av at det er for mange som sliter økonomisk. Daniel Askevold (29) fra Sandefjord fortalte nylig at ting var så ille at han gikk med tanker om å ta sitt eget liv, før han meldte seg på den samme sesongen av Luksusfellen. Banksjef Børre Grovan i Andebu Sparebank gikk samtidig ut og advarte folk mot å la seg lokke av forbrukslån.

– Det er nesten helt utrolig hvor lett det er å havne i en sånn knipe. Jeg har snakket med flere i etterkant, og har inntrykk av at det er altfor lett å få kredittkortgjeld, sier Mariella.

Hun tror det er mange som kunne hatt behov for økonomisk rådgivning.

– Vi har hatt 100 prosent utbytte av å delta på Luksusfellen. Vi fikk veldig god støtte og har fått god hjelp av en veldig dyktig økonom i ettertid, sier hun.

Hun gruer seg imidlertid til å se seg selv på TV, i episoden som vises i kveld klokken 20.30.

– Det blir skummelt. Men har man sagt A, så må man si B. Vi har fått tilbud om å se episoden på forhånd, men vi skal samles for å se programmet med barna i kveld, så da kan det like gjerne bli en overraskelse, sier hun.

LES OGSÅ: Slik unngår du å bli gjeldsslave

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.