- Det var ikke noe problem å få syv ansatte på søndagsjobb i desember, når Liverpool skulle møte Manchester United til årets verste kamp. Vi hadde en fin samling ved tv-skjermen fordi om resultatet ble elendig, sier daglig leder i Sykkelglede Jan Olaf Gulbrandsen.

Butikken hadde åpent mellom 14.00 og 18.00 fordi om kundene ikke kunne vente seg innlevelse i servicen når kampen gikk på ansatte-skjermen.

- Vi hjalp selvfølgelig de som stakk innom, men til tider med et litt glassaktig blikk, sier butikksjefen.

«Slett kundeservice kan dessverre forekomme mellom klokken 14.30 og 16.30 grunnet fotballkampen mellom Liverpool og Manchester United. Vi ber pent om forståelse for dette» sto det på en plakat i butikken.

-Det er jo ikke akkurat kø i en sykkelbutikk en søndag i desember, men de kundene som kom en tur innom tok beskjeden med et smil. Noen av dem stanset også litt ekstra for å se på kampen, sier Guldbrandsen.

Butikksjefen understreker at det kun er ett lag som gjelder. Han svarer litt oppgitt på spørsmålet:

- Hvilket?

- Liverpool, naturligvis.

Får ikke Liverpool-krona

I butikkens arbeidskontrakt står det i følge Gulbrandsen at ManU-supportere får én krone mindre i timen enn Liverpool-fansen. Slik har det vært i fire år.

- Og Chelsea-supportere, de får ikke jobb, sier han med latter i stemmen.

I butikken er det minst to ManU-fans.

- Vi anerkjenner dem som mennesker. Vi ser jo at de kan bidra i arbeidslivet…

Gulbrandsen forteller at butikken har et eget bedriftslag, med 28 spillere. 12 av disse er faste. Så at fotball er viktig i tillegg til syklingen, det er det ingen tvil om.

Stor i kjeften

Engasjementet rundt «årets verste kamp» har også vært stort, så mandag er det blåmandag. Gulbrandsen gruer seg fordi fotballaget med stor F har tapt den viktige kampen.

- Det kan nok tenkes at jeg var litt for stormunnet i forkant av kampen, sier han.

Før og under kampen fikk han omkring 50 meldinger på SMS og Facebook. Og det ender nok ikke der.

- Til de ansatte vil jeg bare minne om lønnsforhandlingene på nyåret. Det er greit å ikke snakke om det som skjedde i går. Jeg tror de det gjelder skjønner alvoret, sier han og ler.

Det er tydelig kommunisert på arbeidsplassen hvilket lag som burde vinne. Liverpool.

-Dette kommer til å gjøre vondt like lenge som mannens hukommelse, det vil si 14 dager, avslutter Guldbrandsen med.