Sikkert vårtegn i sentrum: Bondens marked kommer på besøk til Torvet

VÅRTEGN: Årets første - av fem - Bondens Marked skal arrangeres på Torvet 21. april mellom 10-15.

VÅRTEGN: Årets første - av fem - Bondens Marked skal arrangeres på Torvet 21. april mellom 10-15. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ett av de sikreste vårtegnene i Sandefjord er Bondens marked. Lørdag 21. april vil markedet tilby mange forskjellige, lokale produkter på Torvet.

DEL

Tidligere har Bondens marked vært lagt til Byparken, men fra i år er hele arrangementet flyttet permanent til Torvet. Bondens marked kommer til Sandefjord fem ganger i 2018 i perioden april-desember. I desember blir det en del av julemarkedet.

– Dette markedet identifiserer seg med god, gammeldags torghandel. De ønsker å være på torvet i alle byene de besøker, forteller lederen i Sandefjord Byen Vår AS, Elisabeth Teien.

Åpningstiden er 10.00-15.00.

10 aktører har meldt sin ankomst

Det er – foreløpig – påmeldt 10 aktører som vil bli å se på Bondens marked i Sandefjord 21. april. De kommer fra Vestfold, Telemark og Buskerud. De skal holde til i boder som settes opp sentralt på Torvet.

– Det kan bli flere aktører. Det er ikke uvanlig at noen etteranmelder seg, forteller Teien.

... og to av dem er fra Sandefjord

To av de 10 aktørene kommer fra Sandefjord, og publikum vil nok kjenne igjen både Det Gamle Røgeri og Nordre Bergan Gård.

Det gamle Røgeri tilbyr en rekke ulike produkter av gås – som røkt gåsebryst og varmrøykt gåsehjerte. I tillegg selger de spekemat av dåhjort, svin og kje.

Nordre Bergan Gård tilbyr blant annet honning, egen eplemost og egenprodusert syltetøy og gelé.

Tilbyr mange forskjellige varer

De øvrige aktørene som kommer, er disse: Annas Angora (garn og produkter fra angorakaniner), Beito Ysteri AS (lagringsoster), Godt og Hjemmelaget (lefser), Gran Sondre (honningprodukter), Kjevla Tjøme, Mat og Kunst, Sand Gård (bakeriprodukter, egg og marmelade), Øvre Tønnesol Gård (fenalår, pinnekjøtt og kjøttdeig) og Lysaker Gård (spekepølse av elg).

Du kan lese mer på aktørene nettet: www.bondensmarked. no, og søke på Sandefjord.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger

– Bondens marked er blitt veldig populært over store deler av landet, og produktene deres er veldig ettertraktet. Vi må jobbe hardt for å få dem til Sandefjord, sier Teien.

Hun forteller videre at varer og aktører byttes litt ut gjennom sesongen, slik at det stadig vil være nye produkter til salgs.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra publikum om Bondens Marked. Dette er noe som mange virkelig ønsker besøk av, sier Elisabeth Teien.

Artikkeltags