I Norge kastes det årlig 355.000 tonn mat som i utgangspunktet er fullt ut spiselig. Appen «Too Good To Go» gir deg muligheten til å bidra til å redusere matsvinnet.

 Tilbudet har eksistert i Sandefjord en tid, og flere spisesteder og serveringsteder er med på ideen. Appen er en plattform og bindeledd mellom spisesteder som er i ferd med å kaste mat rett i søpla.

Bendik Walderhaug fra «Too Good To Go» mener at det er veldig usolidarisk å kaste så mye mat som det blir gjort i Norge. Han sier at i mange land er det slett ikke sikkert at det er nok mat på bordet, og slike forretningsideer kan være en redningsaksjon for noe av all den maten som kastes i søpla.

Les også: Forsyn deg så mye du vil – bare du spiser opp

Makspris på 40 kroner

Et spisested som har kastet seg på ordningen er Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord.

Direktør Kari-Ann Noren (46) sier at de tilbyr overskuddsmat fra frokoster og kveldsmat på hotellet. Det kan være eggerøre, skinkepålegg, ost, oppskåret frukt. De lager matpakker av overskuddsmaten som folk har bestilt via appen. Kunden henter maten i resepsjonen.

Makspris for pakkene er i dag på 40 kroner.

LES OGSÅ: Høyt fokus på kasting av mat i Sandefjord (+)

Ni steder med i ordningen

Etter en rolig start for et års tid siden, omfatter ordningen nå disse stedene i Sandefjord:

  • Clarion Collection Hotel Atlantic
  • Bare Beppe
  • Café Vintage
  • Scandic Park hotell
  • Mønsj Food Truck
  • Narvesen på Sandefjord togstasjon
  • Circle K Søeberg
  • Circle K Nybyen
  • Circle K Haukerød

Kilde: «Too Good to Go», pr. 21.3.2018

Les også: Tine-produkter får ny datomerking