SB vil få fram folkets historier

FORTELL! Har du vært utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet? Fortell om det i vår undersøkelse, slik at vi kan speile folkets historier.

FORTELL! Har du vært utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet? Fortell om det i vår undersøkelse, slik at vi kan speile folkets historier. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sammen med Nettavisen og 63 andre Amedia-aviser skal SB få fram folkets historier. På kvinnedagen vil vi sammen presentere omfanget av #metoo i Norge.

DEL

– Man kan selvsagt besvare undersøkelsen helt anonymt, men også kontakte Sandefjords Blads journalister for å utdype historien dersom man ønsker det, sier ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen i SB.

Siden Sandefjords Blad la ut skjemaet i helgen, har svarene strømmet inn.

Hva har du opplevd på jobben? På skolen? På fritida? I hverdagslivet ditt?

Det er gjennom dette digitale spørreskjema SBs lesere kan fortelle om uønsket seksuell oppmerksomhet eller seksuelle overgrep. Gjennom å fortelle under emneknaggen #metoo støtter man også andre som har opplevd noe liknende.

På kvinnedagen 8. mars. vil Sandefjords Blad, Nettavisen og en rekke av Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge.

Ulrichsen forsikrer at uvedkommende ikke har adgang til historiene leserne deler.

LES MER OM BEKGRUNNEN HER

Dette er #metoo

■ En global kampanje startet etter at den amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein i fjor høst ble anklaget for seksuell trakassering mot en rekke kvinner han har jobbet med.

■ Senere har et ukjent antall kvinner (og menn) over hele verden fortalt hvordan de har opplevd seksuell trakassering/seksuelle overgrep. Noen har stått fram med navn, andre ikke.

■ Emneknaggen #metoo er brukt i solidaritet og for å markere et fellesskap blant utsatte.

■ Svært mange av historiene som hittil er fortalt, er knyttet til spesifikke bransjer/miljøer. I Norge har blant annet skuespillere, dansere, mediefolk og helsepersonell løftet fram en rekke konkrete eksempler fra sin bransje.

Artikkeltags