Utslipp i Bugårdsdammen: – Kan virke som det foregår noe i området

ANGIVELIG MALING: – Vi hadde en lignende episode for ikke så lenge siden i Virik-bekken, så det kan virke som det foregår noe i området, sier Kjell Christian Zimmermann Børresen i Sandefjord kommune.

ANGIVELIG MALING: – Vi hadde en lignende episode for ikke så lenge siden i Virik-bekken, så det kan virke som det foregår noe i området, sier Kjell Christian Zimmermann Børresen i Sandefjord kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet og klimaseksjonen i kommunen rykket fredag ut etter at Bugårdsdammen hadde blitt fargelagt hvit.

DEL

– Vi antar at det er vannbasert maling, sier Kjell Christian Zimmermann Børresen, rådgiver i seksjon for klima, miljø og landbruk i Sandefjord kommune.

Han var på stedet ved 11-tiden fredag, etter at brannvesenet hadde fått melding om utslippet tidligere på dagen.

En del av dammen var fargelagt hvit, på nedsiden av minigolfanlegget.

– Det virker som det er forbigående, og da er det for sent å spore det oppover i ledningsnettet. Årsaken kan være mye forskjellig, alt fra noen som holder på med bygg og har helt ut noe, som de ikke tenker på at kan havne i overvannssystemet, sier Børresen.

(Saken fortsetter under bildet).

HVITT: Slik så det ut i Bugårdsdammen ved 11-tiden fredag.

HVITT: Slik så det ut i Bugårdsdammen ved 11-tiden fredag. Foto:

LES OGSÅ: Nei, disse bildene er ikke tatt i Hellas – rundt 40 liter Jotun-brekkfarge har rent ut i Roabukta

Oppfordrer folk til å følge med

Børresen oppfordrer folk til å å tipse kommunen via sentralbordet om de observerer tilsvarende utslipp, eventuelt ringe brannvesenet ved akutte hendelser.

– Vi hadde en lignende episode for ikke så lenge siden i Virik-bekken, så det kan virke som det foregår noe i området, sier Børresen.

FORBIGÅENDE: Ved 15.30-tiden hadde mye av det som angivelig er maling blitt utblandet.

FORBIGÅENDE: Ved 15.30-tiden hadde mye av det som angivelig er maling blitt utblandet. Foto:

BUGÅRDSDAMMEN: – Årsaken kan være mye forskjellig, alt fra noen som holder på med bygg og har helt ut noe, som de ikke tenker på at kan havne i overvannssystemet, sier Kjell Christian Zimmermann Børresen, rådgiver i seksjon for klima, miljø og landbruk i Sandefjord kommune.

BUGÅRDSDAMMEN: – Årsaken kan være mye forskjellig, alt fra noen som holder på med bygg og har helt ut noe, som de ikke tenker på at kan havne i overvannssystemet, sier Kjell Christian Zimmermann Børresen, rådgiver i seksjon for klima, miljø og landbruk i Sandefjord kommune. Foto:

LES OGSÅ: – All fisk vi fant var død. Jeg er utrolig lei meg. (+)

Artikkeltags