Favoritt til å vinne Miss Norway

KAN VINNE: Rebecca Bjørk (25) kan vinne Miss Norway på lørdag. Hvis hun vinner skal hun representere Norge i Miss Universe.

KAN VINNE: Rebecca Bjørk (25) kan vinne Miss Norway på lørdag. Hvis hun vinner skal hun representere Norge i Miss Universe. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag skal Rebecca Bjørk (25), fra Ula, stå på scenen i Oslo sammen med sju andre håpefulle deltakere i Miss Norway-finalen. Før finalen ligger Bjørk godt an på målingene.

DEL

Det er nesten et år siden Rebecca Bjørk meldte seg på Miss Norway-konkurransen, og nå er hun kommet hele veien til finalen.

– Jeg grugleder meg, men har jobbet hardt for dette og har store forventninger. Det har vært intenst, spennende og utrolig lærerikt, sier Bjørk om året som Miss Norway-deltaker.

Leder

Miss Norway-konkurransen består av tre deler. En del er stemmene deltakerne får fra publikum gjennom en SMS-tjeneste, en annen del er hvor mange aktivitetspoeng deltakerne får, og til sist er det poeng de får fra dommerne under selve finalen.

Før lørdagens finale ligger Bjørk veldig godt an i konkurransen. Hun er deltakeren med flest aktivitetspoeng og før SMS-tjenesten stengte torsdag kveld vekslet hun sammen med en annen deltaker om å ha flest stemmer fra publikum.

– Jeg har jobbet hardt og føler jeg fortjener dette, men jeg har sommerfugler i magen, sier Bjørk.

POPULÆR: Under intervjuet kommer det en eldre dame bort til Rebecca og spør om autografen hennes. Rebecca signerer og damen forsvinner med et smil rundt munnen og ønsker henne lykke til i finalen.

POPULÆR: Under intervjuet kommer det en eldre dame bort til Rebecca og spør om autografen hennes. Rebecca signerer og damen forsvinner med et smil rundt munnen og ønsker henne lykke til i finalen. Foto:

Vil være et godt forbilde

Som aktivitetspoengene viser har Bjørk vært veldig aktiv som skjønnhetsutøver i Miss Norway. I løpet av året har hun blant annet gjennomført et veldedighetsprosjekt i Kenya, besøkt syke barn på rikshospitalet som Disney-prinsessen Elsa, startet et eget firma i moteindustrien og holdt foredrag på New York University om menneskehandel.

– Jeg er veldig stolt over hva jeg har fått til. Jeg vil at unge jenter skal ha gode forbilder som har sunne idealer, spesielt i moteindustrien. Jeg vil være en stemme for dem som ikke har det, sier Bjørk.

Vil vinne for å gjøre mer

Dersom Bjørk skulle vinne Miss Norway vil hun få sjansen til å representere Norge i Miss Universe-finalen.

– Det hadde vært veldig gøy. Da kunne jeg gjort mer og fremmet mine verdier. Jeg vil at unge jenter skal realisere drømmene sine. Hvis en helt vanlig jente fra Ula klarer det folk ikke tror er mulig, så kan det inspirere, forteller Bjørk.

På finaledagen får misse-konkurrentene poengscore av dommerne på opptreden i penkjole og bikini, samt en spørsmålsrunde hvor jentene får muligheten til å svare på politiske og samfunnsviktige spørsmål.

Du ligger veldig godt an, tror du at du vinner?

– Jeg håper det. Jeg vil, veldig, veldig gjerne, men jeg tar ingenting på forskudd. Jeg har gjort det jeg kan, avslutter Bjørk.

Slik får man poeng

Aktivitetspoeng kan deltakerne skaffe på av fem ulike måter. Blogging, modelloppdrag, veldedighetsarbeid, presseoppslag og ved å skaffe seg sponsorer.

Under finalen gir dommerene poeng på gange, posering, kroppsholdning, utstråling, selvtillit, eleganse, figur, fysisk skjønnhet og hvordan deltakerne presenterer seg.

Artikkeltags