Fredag 25. mai arrangerer Naper'n og Sandefjord kommune klubbkveld for ungdom med en funksjonsnedsettelse. De lover en kveld full av musikk, moro og gøy.

– Vi har fått økonomisk støtte fra kommunen til å leie Verdensteateret. Kommunen var veldig positive til dette tiltaket fordi de så at dette tilbudet til ungdom med funksjonsnedsettelser mangler, sier Charlotte Jahren Øverbye, som sitter i Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne (RMNF).

LES OGSÅ: Julenissen kom tidlig til Napern i år

Elsker å synge

Mathilde (18) gleder seg til klubbkvelden. Hun skal prøve seg i musikkstudioet.

–Jeg elsker å synge. Jeg har sunget for 2.000 elever på SVGS. Jeg gleder meg til å komme hit for å prøve studioet, sier hun.

Jarle Hem håper det er mange som vil komme til klubbkvelden.

– Det er helt fantastisk at vi nå får sjansen til å bruke dette huset for enda flere. Dette er en ungdomsgruppe som ikke vanligvis er på Naper'n, men det har kommet oss for øre at denne gruppen ikke har noe tilbud utenom sport. Nå vil vi åpne huset for dem og introdusere dem for aktivitetene vi driver med. Blir det vellykket får vi kanskje til flere arrangementer, sier han.

LES OGSÅ: Napern har fått med kjent DJ på laget

Venner er viktig

Det blir salg av mat og drikke for en billig penge på klubbkvelden, og stedet er tilgjengelig for rullestol og har HC-toalett.

– Det er sikkert mange som synes det er litt skummelt å komme her alene på en vanlig dag for å bli kjent med huset. Vi arrangerer denne klubbkvelden for at ungdom med funksjonsnedsettelser skal treffe nye mennesker og kanskje få noen venner, sier Charlotte Jahren Øverby.

Moren til Mathilde, Merete Bergan, som er kontaktperson i Vestfold Autismeforening, sier seg enig.

– Det å få venner er viktig. Det er mange i denne gruppen som savner venner, sier hun.

Påmeldingsfristen til klubbkvelden er 18. mai. Det gjøres til mbergan@icloud.com eller med en SMS til 911 01 625.

LES OGSÅ: Isabel (16) og Vanessa (14) produserte sine egne låter gratis