Rekordmange hotellovernattinger i august

REKORD: I august 2017 var det 2,9 overnattinger på norske hoteller. Det er ny rekord for måneden.

REKORD: I august 2017 var det 2,9 overnattinger på norske hoteller. Det er ny rekord for måneden. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I august 2017 var det 2,9 millioner overnattinger på norske hoteller. Aldri før har det vært så mange i august.

DEL

(Vestviken 24) Den forrige augustrekorden ble satt i 2016, da norske hoteller registrerte 2,7 millioner overnattinger, ifølge SSB. Dermed var det en vekst på 4 prosent i antall overnattinger når man sammenligner august i år med august i fjor.

– Det er fantastisk å høre at det ble nok en rekordsommer i reiselivet. Det er gode nyheter for en nærings om er viktig for norsk økonomi og som skaper arbeidsplasser over hele landet, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Det er nordmenn som står for den største veksten i antall overnattinger på norske hoteller, med en vekst på 5 prosent. Mens utenlandske besøkende har hatt en vekst på 1 prosent.

Det er ikke bare antall overnattinger som har vokst. Gjennomsnittsprisen per rom var på 945 kroner i august i år, en prisvekst på 3 prosent sammenlignet med august 2016.

– Reiselivet har vært flinke til å utvikle tilbudet, og dette gir et signal om at det gjøres mye riktig. Sommeren er en høysesong både i omsetning og i antall overnattinger. At stadig flere legger ferien til Norge for å oppleve vår fantastiske natur og rike kultur synes jeg er flott, sier Mæland.

I alt registrerte norske hoteller 8,4 millioner overnattinger i løpet av sommeren i år. Det er en vekst på 2 prosent fra i fjor. Samles alle overnattingsbedrifter, inkludert campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem, var det i alt 14,9 millioner overnattinger i Norge i sommer.

Artikkeltags