Alle svever på en sky

De fleste er brukere av nettskyen uten å være klar over det. Geir Hogstad er ekspert på nettskytjenester fra Microsoft. 
Foto: Maja Christensen

De fleste er brukere av nettskyen uten å være klar over det. Geir Hogstad er ekspert på nettskytjenester fra Microsoft. Foto: Maja Christensen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Er du på Facebook, Hotmail eller Gmail? Da er du bruker av nettskyen.

DEL

Det kan høres litt skummelt ut, men sannheten er at vi alle deler informasjon i skyen, sier programmerer Geir Hogstad.
Microsofts gigantiske datasentral i Irland sørger for dette. Egne servere på kontoret er ikke lenger nødvendige. I stedet kan man leie en server i skyen, en server som kalles en vert.

Geir Hogstad flyttet inn i nye lokaler i Rådhusgata 11 for tre uker siden. Han er ekspert på nettskytjenester fra Microsoft, og gjennom nystartede ProCloud AS sikter han seg inn mot firmaer med én til 25 ansatte.
Jeg går litt under radaren til de andre selskapene, for jeg vet at det finnes en mulighet for å selge løsningen også til de mindre bedriftene, sier 48-åringen.
Hogstad er opprinnelig fra Skien, men har bodd i Oslo, og kom til Sandefjord for fem år siden. Han gikk på én av landets første datalinjer på Brekkeby videregående skole allerede i 1983.

LES OGSÅ: Viktige apper for iPhone

Frigjør tid til annet arbeid

Når han har solgt produktet sitt, Office 365, til et firma, bruker han ca. én dag på å kopiere alt fra serveren på kontoret over til serveren i skyen.
Hogstad kan for eksempel lage nye brukere til nye ansatte og sette opp distribusjonslister for e-post. Med andre ord: Alt det den vanlige mannen i gata ikke klarer, eller kaster bort unødvendig mye tid på å gjøre. Tid som heller kunne vært brukt til å øke inntjeningen for firmaet.
Man slipper å styre med servere og oppgradere til nye versjoner selv. Man sparer dessuten strøm, og en nettskyløsning er langt billigere for firmaet, fordi man får stordriftsfordeler fra Dublin. Med en nettskyløsning får de ansatte tilgang til e-post, bilder og dokumenter også i seilbåten og på hytta, sier Hogstad.

LES OGSÅ OM INSTAGRAM: Lurer du på hva folk i byen driver med?

Skal til værs

Han er foreløpig den eneste ansatte i ProCloud AS, og har som mål å ekspandere til tre ansatte innen to år. Vestfold og Telemark er kjerneområdene.
Det er hyggelig å reise litt rundt og møte folk også. Man kan ikke bare kommunisere via en skjerm, sier Hogstad.
Gründeren inviterer alle som er interesserte i å høre om hvordan det er å jobbe i nettskyen til et frokostseminar i Rådhusgata 11 tirsdag 21. august.

LES OGSÅ: Vil lage bok av mimreside

Artikkeltags