– Jeg har levd og åndet for flyplassen i over et tiår

Som arbeidsløs har Alf-Reidar Fjeld plutselig fått uvant mye tid hjemme i huset på Havna på Tjøme. Der går tiden blant annet med til å redde blomstene fra å drukne i sommerlig styrtregn og komme til hektene etter det plutselige sjokket det var å bli avsatt som administrerende direktør for Sandefjord Lufthavn Torp.

Som arbeidsløs har Alf-Reidar Fjeld plutselig fått uvant mye tid hjemme i huset på Havna på Tjøme. Der går tiden blant annet med til å redde blomstene fra å drukne i sommerlig styrtregn og komme til hektene etter det plutselige sjokket det var å bli avsatt som administrerende direktør for Sandefjord Lufthavn Torp. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Én uke etter at han mistet jobben, har Alf-Reidar Fjeld fortsatt ikke fått summet seg ordentlig.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hvis ting hadde gått som Alf-Reidar trodde og planla, ville han fortsatt vært administrerende direktør på Sandefjord Lufthavn Torp.

Men slik gikk det ikke. Han ble avsatt med umiddelbar virkning av styret 22. juni, fire dager etter generalforsamlingen der nytt styre ble valgt og Fjelds støttespillere ble skviset ut.

Jeg rakk ikke ta farvel med alle kollegaene mine engang.

Derfor kan han bruke dagene hjemme på Havna på Tjøme til å snekre på badehuset, fiske og redde blomstene fra å drukne i sommerbyger.

– Det er helt annerledes enn hva jeg hadde tenkt i alle fall, sier han.

LES OGSÅ: Flyplass-ansatte i sjokk

For hvis Fjeld fikk bestemme, hadde han fortsatt å utvikle flyplassen til noe stort. Med Norwegian på laget, var Fjeld klar til å «booste» passasjertallene.

I stedet fikk han styrefoten i baken og ble tuppet ut døra.

– Jeg rakk ikke ta farvel med alle kollegaene mine engang. Jeg fikk samlet den nærmeste ledergruppen til et kort informasjonsmøte. Det hastet visst noe forferdelig med å få meg ut.

LES OGSÅ: – Lang uenighet på Torp

Trenger bedre klima

Etter en hektisk uke, tviler han på om han noensinne kommer tilbake.

– Ut ifra det styret har gitt uttrykk for, er det neppe et sannsynlig resultat. Styret er jo avhengig av å ha tillit til administrerende direktør, og skal de ha det, må de endre den meningen de har uttrykt. Det tror jeg ikke de gjør, sier han.

I en verden der sterke mennesker bryter meninger om viktige ting som engasjerer, er det vel åpenbart at jeg har uttrykt meg på måter som ikke har falt i god jord.

– Men håper du å komme tilbake?

– Både ja og nei. Jeg har levd og åndet for flyplassen i over et tiår – og gjør det fortsatt. Jeg har veldig lyst til å fortsette dette arbeidet sammen med medarbeidere jeg setter pris på. Jeg vet jeg ville hatt stor glede av det. Samtidig ønsker jeg ikke å fortsette å jobbe under et styre med det samarbeidsklima som har eksistert de siste månedene, sier han.

LES OGSÅ: Vil ha Alf Reidar Fjeld tilbake

Tar litt selvkritikk

Fjeld har tidligere holdt kurs i konflikthåndtering og har alltid hatt et mantra:
– Uenighet skaper aldri konflikt. Det er måten uenighet kommuniseres, som skaper konflikt.

Han mener voksne mennesker må tåle uenighet hvis den uttrykkes på en saklig og god måte.

LES OGSÅ: Aabol ville ikke fjerne Fjeld

– Når det nå er kommet til en konflikt mellom styret og meg, må vi helt åpenbart ha vært dårlige til å kommunisere. Det gjelder for begge parter. I en verden der sterke mennesker bryter meninger om viktige ting som engasjerer, er det vel åpenbart at jeg har uttrykt meg på måter som ikke har falt i god jord.

For Fjeld gir seg ikke på at en engasjert meningsutveksling mellom en administrerende direktør og hans styre er viktig.
– Det er kanskje en forutsetning for at de riktige beslutningene for et selskap blir tatt.

Fjeld avviser ikke muligheten for at han godtar sluttpakke – om den er høy.

Forhandlingene med styret skjer i løpet av kommende uke.

LES OGSÅ: – Oppsigelsen usaklig, saksbehandlingen amatørmessig

Artikkeltags