Fjord Line settes fredag MS «Oslofjord» inn i ruten mellom Sandefjord og Strömstad.

MS «Oslofjord» la til på brygga i indre havn etter at Color Line hadde sendt ut «Color Viking» klokka 10, og den nye ferja klappet til ferjekaia like før klokka 11.

Dette blir veldig bra til slutt, det er jeg helt sikker på.

120 ansatte var også med på lasset.

Anløpet kom i stand etter hektiske timer og døgn der det har blitt tilbakelagt mange sjømil. Siden båten forlot verftet i finske Rauma i slutten av mai, har den blant annet lagt til kai i Hirtshals og Strømstad. Her har også flere framtidige ansatte mønstret ombord. 120 ansatte, hovedsaklig svenske og danske, utgjør arbeidskapasiteten i båten.

– Dette blir veldig bra til slutt, det er jeg helt sikker på, sier linjedirektør Marcus Pettersson mens han gir Sandefjords Blad en omvisning i den nye ferja.

– Først og fremst er det «härligt» å se at vi er så nær starten på noe nytt. Vi gleder oss veldig til dette, og jeg syns båten har blitt veldig fin, sier Pettersson.

Første avgang fredag

Fredag klokka 13.00 går Fjord Lines jomfrutur fra Sandefjord.

Lørdag formiddag skal båten døpes i havna, før MS «Oslofjord» seiler sin andre tur til Bohuslän.

Søndag går båtens første morgenavgang klokka 06.45.

Tok du bilde av ferja i dag? Bli med på vår bildefeed. Tagg det med #sbnett på Insta eller send det til [email protected]

Kraftig fornyet

Fjord Lines rødmalte ferje, tidligere MS «Oslofjord», er i løpet av det siste året bygd om og oppgradert for ca. 250 millioner kroner ved STX-verftet i Raumo i Finland.

- Dette er gjort for å tilpasse skipet til driften på den nye linjen og gjøre overfarten til en flott opplevelse for de reisende, sier en stolt Fjord Line-direktør, Ingvald Fardal, i en pressemelding.

Ingvald Fardal

(Administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal, er optimist og har satset en kvart milliard på Sandefjord-ferja.Foto: Fjord Line/Styrk Fjaertoft Trondsen)

Ifølge ham har Fjord Line ikke spart på noe for å gjøre at de reisende nå skal foretrekke MS «Oslofjord» på den populære ruta.

Verdens største shoppingareal?

Større shoppingareal enn de 1.200 kvadratmetrene på dekk fire finner man ikke finner på noen dagferge i verden, hevder Fardal. Så vil tiden vise om avdelingene for matvarer, tobakk, sjokolade, kosmetikk og flasker med edle dråper har så fordelaktige taxfree-priser at passasjerene vil velge å seile med dem

På en dag som denne skryter Fardal også av lekerommet for de minste og ikke minst av serveringsstedene om bord.

MS «Oslofjord» kan ta inntil 410 biler og 1.800 passasjerer.

- Selvsagt med sitteplass til alle, påpeker Fardal, som mener skipets store panoramavinduer «vil gjøre det til en fryd å nyte utsikten til vakker skjærgård og trafikken langs sjøveien». Sommerstid gjør Fjord Line-direktøren regning med at det kommer til å bli folksomt på det store soldekket.

LES OGSÅ: Fra pluss 30 millioner i 2012 - til minus 132 millioner i 2013

Tar du bilde av ferja i dag? Bli med på vår bildefeed. Tagg det med #sbnett på Insta eller send det til [email protected]

Skipets historie

  • Skipet ble bygd som kombinasjonsskip for transport av passasjerer og gods ved Fosen verft i 1993 av Rutelaget Askøy – Bergen.
  • Dette rederiet deltok i etableringen av Fjord Line samme år, med fokus på utenriks fergedrift. Det nye skipet ble døpt MS «Bergen» og ble satt inn på den nyopprettede linjen Bergen – Stavanger – Egersund – Hanstholm i juni 1993. Stavanger ble senere erstattet med Haugesund som anløpshavn.  MS «Bergen» var innredet med lugarer, restauranter og lastedekk for biler og gods.
  • Fjord Line drev MS «Bergen» på linjen mellom Vestlandet og Danmark frem til 2003 da skipet ble solgt til DFDS og fikk navnet «Duchess of Scandinavia». Fjord Line introduserte da «Fjord Norway», som var et større skip, på den samme linjen. På slutten av 2005 ble kjøpt tilbake og satt inn på linjen, da med navnet «Atlantic Traveller».
  • Som følge av en krevende økonomisk situasjon for rederiet ble det i 2007 gjennomført en refinansiering som medførte at skipsfartsentreprenørene Frode og Ole Teigen ble hovedeiere i Fjord Line. Samme år ble Ingvald Fardal ansatt som ny administrerende direktør.
  • Med disse endringene startet en ny epoke for rederiet. Det førte blant annet til at «Atlantic Traveller» ble modernisert og gitt nytt navn; MS «Bergensfjord». Den nye ledelsen la ruten med Bergen, Risavika ved Stavanger og Hirtshals som anløpshavner.
  • Parallelt startet planleggingen av bygging av to helt nye cruiseferger for denne linjen, inklusiv den daglige rundturen Hirtshals – Langesund.
  • MS «Stavangerfjord» startet seilinger i juli i fjor og nye MS «Bergensfjord» i mars i år, og Fjord Line har dermed daglige avganger fra alle fire havner året rundt.
  • Skipet som i de fleste av rederiets leveår har trafikkert mellom Vestlandet og Danmark er på denne måten blitt frigjort til satsingen på den nye linjen Sandefjord – Strömstad.

Fakta: Fjord Line

SE ankomsten her: