– Politiet trodde jeg hadde cannabisproduksjon. Det var ikke tilfelle

BLE HØRT: Siktede ba retten se ham på mildest mulige måte, og retten lyttet - ved å senke lengden på betinget fengsel og en bot.

BLE HØRT: Siktede ba retten se ham på mildest mulige måte, og retten lyttet - ved å senke lengden på betinget fengsel og en bot. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En augustdag i 2017 kom politiet på hjemmebesøk hos en Sandefjord-mann i slutten av 20-årene. De hadde ordre om ransakelse med seg. De trodde at mannen hadde produksjon av cannabis.

DEL

– De satte meg rett i håndjern, og slapp meg først etter at de hadde sjekket leiligheten min, sa mannen i Sandefjord tingrett.

Politiet lette, etter det siktede fortalte i retten, etter cannabis-produksjon. Det fant de ikke.

Men de fant en del annet: Mannen oppbevarte 20 gram hasj, og 9.33 gram av en narkotisk sopp inneholdende psilocybin og/eller psilocin. I tillegg fant politiet tre små ampuller med testosteron, og 59 tabletter oksandrolon.

Siktede innrømmet at han hadde røyket cannabis før politiet kom på døra.

– Hasjen og soppen var min

Han sa seg skyldig i alle siktelser i Sandefjord tingrett.

– Hasjen og soppen var min, sa han i retten.

Men ikke alt var hans.

– Tablettene med oksandrolon og ampullene med anabole steroider lå i en pose hjemme hos meg. Det var ikke mitt, men det lå likevel hjemme hos meg, sa mannen i retten.

Ikke fornøyd med politiet

Den siktede var for øvrig ikke spesielt fornøyd med politiet.

– Jeg synes at politiet har vært på flere ransakelser hjemme hos meg, uten at de har funnet noe. Det synes jeg er uheldig og lite ønskelig, sa mannen til dommeren.

Påtalemyndigheten mente at han burde dømmes til 30 dagers betinget fengsel, og en bot på 10.000 kroner.

– Jeg forsøker å snu livet mitt rundt

– Jeg ønsker å bli ansett på mildest mulig måte. Jeg forsøker å snu livet mitt rundt. Kan jeg få samfunnsstraff, ønsker jeg det. Jeg håper også å bli sett på mildest mulig måte når det gjelder boten. Jeg har ikke mye inntekt, sa mannen.

Retten hørte på mannen. De satte ned straffen til 21 dagers fengsel, som ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Boten ble satt til 8.000 kroner, der retten pekte på tiltaltes økonomi og at han har forsørgelsesbyrde.

Artikkeltags