Et uføretrygdet par bosatt i Larvik forteller til Sandefjords Blad at de begge ville bli trukket langt mer i skatt enn de forventet. Kvinnen skulle bli trukket 1.700 kroner, men oppdaget at NAV ville trekke 6.600 kroner i skatt. Mannen skulle være trukket 1.600 kroner, mens NAV ville trekke 3.700 kroner.

– Da vi ringte NAV fikk vi beskjed om at feilen skulle rettes opp. Vi ble også fortalt at feilen hadde rammet mange i hele Vestfold, sier mannen, som ønsker å være anonym.

I en utskrift fra samtalen med NAV, står det: «På grunn av en feil i våre systemer er du blitt trukket etter et tidligere skattekort».

LES OGSÅ: Stadig flere på sosialhjelp: – Holdningen til at NAV ordner opp, er uheldig (+)

Direktør for økonomi- og styringsavdelingen i NAV, Geir Axelsen, sier til Sandefjords Blad at i underkant av 40.000 personer har blitt trukket for mye i skatt.

– Det vil ikke ha noen betydning for utbetalingen av pensjonen. Beløpet blir korrigert slik at personene det gjelder får utbetalt riktig beløp for januar. De vil altså få utbetalt korrekt beløp i henhold til skattekortet for 2018, sier Axelsen.

Informasjonen som ligger på disse personenes Ditt NAV nå stemmer ikke med beløpet som blir utbetalt, men det blir rettet i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Svindlet NAV for 997.000 kroner – fikk syv måneders fengsel