Stadig flere ungdom får seg jobb: – En av hovedutfordringene vi som samfunn står overfor

FÆRRE ARBEIDSLEDIGE: – Det er gledelig å se at ledigheten fortsetter å gå ned i Vestfold, og spesielt blant de unge, sier Terje Tønnessen, direktør i NAV Vestfold og Telemark.

FÆRRE ARBEIDSLEDIGE: – Det er gledelig å se at ledigheten fortsetter å gå ned i Vestfold, og spesielt blant de unge, sier Terje Tønnessen, direktør i NAV Vestfold og Telemark. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er registrert 3 576 helt ledige i Vestfold, hvorav 947 av dem bor i Sandefjord. Det er 44 færre enn hva som var tilfellet for ett år siden.

DEL

Arbeidsledigheten har vist nedgang også blant de unge, noe direktør i NAV Vestfold og Telemark, Terje Tønnesen, er spesielt glad for.

– Det er gledelig å se at ledigheten fortsetter å gå ned i Vestfold, og spesielt at ledigheten blant unge under 30 år går ned med hele 5,5 prosent. Arbeidet med å få unge ut i arbeid eller utdannelse, er en av de hovedutfordringene vi som samfunn står overfor, sier Tønnessen i en pressemelding.

Ledigheten i Vestfold gikk ned med seks prosent i april 2019, målt mot samme periode i fjor, og ligger nå på 2,9 prosent. Størst nedgang var det i Svelvik med 25 prosent, mens Tønsberg hadde en økning på to prosent.

Sandefjord hadde en nedgang på fire prosent. 947 arbeidsledige i Sandefjord er 44 færre enn i fjor.

Til tross for nedgangen, har fortsatt Vestfold den høyeste ledigheten i landet, sammen med Østfold og Finnmark. Arbeidsmarkedstiltakene er redusert en del i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Nedgangen i antall permitterte fortsetter

99 personer var registrert som helt eller delvis permittert ved utgangen av april. Dette er en nedgang på 58 prosent.

– NAV ser at nedgangen i antall permitterte i Vestfold fortsetter å gå ned, antallet utlyste stillinger øker og næringslivet etterspør arbeidskraft med kompetanse. Det gir grunn til å se lyst på fremtiden, sier Tønnessen.

Nøkkeltall Sandefjord

Ledighet ved utgangen av april 2019:

  • Antall Arbeidsledige: 947
  • Prosent av arbeidsstyrken: 3,0
  • Endring fra i fjor i antall: -44
  • Endring fra i fjor i prosent: -4

Nøkkeltall Vestfold

Ledighet ved utgangen av april 2019:

  • Ledighet: 2,9 prosent
  • Antall arbeidsledige: 3 576
  • Ledighet landet: 2,3 prosent
  • Utlyste stillinger siste måned: 1 843

Artikkeltags