(Telemarksavisa)

Og siden han har en god inntekt, ble det en dyr kjøretur for 33-åringen, som kunne tatt mange drosjeturer for summen han nå må ut med.

Det var ei lørdagsnatt i august i fjor at 33-åringen ble stanset av politiet da han kjørte bil i Porsgrunn. En blodprøve viste at 33-åringen hadde en påvirkningsgrad som tilsvarte over 0,8 i promille. Han erkjente straffskyld da han nylig møtte i Nedre Telemark tingrett.

Slipper fengsel

Tingrettsdommer Øyvind Haugen har dømt 33-åringen til 16 dagers betinga fengsel med ei prøvetid på to år. Han er videre idømt en bot på 65 000 kroner og fradømt førerretten for ett år, med fratrekk av perioden som lappen har vært beslaglagt. Når beslagsperioden er over må 33-åringen avlegge full ny førerprøve før han kan sette seg bak rattet igjen.

Normal bøtesats for fyllekjøring ligger på halvannen ganger brutto månedsinntekt. 33-åringen hadde i fjor en månedsinntekt på drøye 45 000 kroner, men han forklarte i retten at han vil tjene litt mindre i år. Påtalemyndighetens forslag til bot var 70 000 kroner, men retten landet på et litt lavere beløp.

Angrer

– Kjøringa skjedde over en relativt lang strekning og med passasjer i bilen. Det var ingen spesielle episoder under kjøringa. Siktede har hele tida erkjent straffskyld for forholdet. Han gir uttrykk for anger, og han har søkt hjelp for at lignende ikke skal skje igjen, heter det i dommen.

I rettsmøtet sa 33-åringen at han godtar dommen.