- Noen burde fortelle Ryanair at det ikke er dyr de transporterer

Ryanair flyr til flere spanske destinasjoner fra Sandefjord lufthavn Torp - skal du til Madrid må du imidlertid fly fra Rygge.

Ryanair flyr til flere spanske destinasjoner fra Sandefjord lufthavn Torp - skal du til Madrid må du imidlertid fly fra Rygge. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Spanske luftfartsmyndigheter gransker Ryanair – etter at tre av selskapets fly sendte nødmelding på samme dag til luftkontrollen ved Valencia – melder den amerikanske nettavisa foxbuisness.com.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Men de er ikke de eneste som har fått los på det irske lavprisselskapet etter hendelsen. Også den spanske forbrukerorganisasjoner vil ha hendelsene gransket. Det melder både den norske nettavisa spaniaavisen og det amerikanske nettstedet foxbuisness.com.

 - Noen burde fortelle Ryanair at det er ikke dyr de transporterer. Denne drivstoffspraksisen må granskes, krever talsmann Ruben Sanchez i forbrukerorganisasjonen Facua en uttalelse spaniaavisen gjengir.

- Må betale 4,5 millioner euro

Forbrukerorganisasjonen CEACCU skal ifølge foxbuisness.com kreve at selskapet mister retten til å operere i landet i tre år, og at de må betale en bot på 4,5 millioner euro.

Bakgrunnen for klagen er at de mener lavprisselskapet gikk på akkord med passasjerenes sikkerhet da tre Ryanair-fly, som opprinnelig skulle til Madrid, på samme dag måtte sende nødmelding på grunn av manglende drivstoff.

De tre flyene var blitt omdirigert til Valencia, vel en times flyvning unna, på grunn av et kraftig tordenvær ved den spanske hovedstaden den 26. juli.

Denne drivstoffspraksisen må granskes.

LES MER: Slunkne drivstoff-tanker på Ryanair-fly

foxbuisness.com melder at selskapet også skal granskes av spanske luftfartsmyndigheter etter en klage fra selskapet som driver landets flyplasser.

Av samtalene mellom to av flyene og flygelederne for det gjeldende luftrommetgår det fram at med bare tre minutters mellomrom bruker to av Ryanairs piloter uttrykket «mayday» overfor flykontrollen. Et tredje Ryanair-fly måtte også sende nødmelding på grunn av slunkne drivstofftanker samme dag.

Ryanair opplyser at de tre flyene da hadde sirkulert over flyplassen i Valencia i henholdsvis  50 minutter, 68 minutter og 69 minutter etter estimert landingstid i Madrid. 

«Flyene ba lufttrafikktjenesten om tillatelse til å lande umiddelbart da de var på et minimum drivstoffnivå, som på det tidspunktet gjorde at flyene kunne være i luften i enda 30 minutter,» skriver selskapet i en pressemelding Ryanair nå har sendt ut etter mye medieomtale om nødmeldingene.

Den irske avisa Sunday Independent forteller imidlertid at Ryanair har effektivisert drivstoffbruket, og ber pilotene kun laste det anbefalte minimumet.

LES OGSÅ: Nå er det prisras på restplasser

Artikkeltags