Joker blir Gjekstads nye nærbutikk

Snart lys i vinduene: NMU-leder Gretha de la Garza er glad for at det blir liv i butikklokalene på Gjekstad igjen. Foto: Jan Roaldset

Snart lys i vinduene: NMU-leder Gretha de la Garza er glad for at det blir liv i butikklokalene på Gjekstad igjen. Foto: Jan Roaldset

Artikkelen er over 4 år gammel

Gjekstad-beboerne kan juble: Nå får de nærbutikken tilbake. Går alt etter planen, åpnes dørene i Lahelleveien 5 i løpet av våren.

DEL

– Dette høres veldig bra ut. Vi har savnet nærbutikken etter at Rimi lukket dørene i slutten av november, på grunn av Coops oppkjøp av Ica, kommenterer Gretha de la Garza, leder for Gokstad Nærmiljøutvalg.

– Mange eldre synes det er tragisk at nærbutikken forsvant. Folkene bak formiddagstreffene på Gjekstad misjonshus har handlet der i 20 år. Det samme gjorde barnehagene i området. Den siste tida har vi måttet dra lengre av gårde for å gjøre innkjøpene våre, sier hun.

LES OGSÅ: Rimi Mosserød bytter navn og blir til Coop Extra

Facebook-aksjon

Da det ble kjent at det spøkte for Rimi, ble facebookgruppen «Vi som ikke vil at Rimi på Gjekstad skal legges ned» etablert. Den fikk 250 «likes».

Dette høres veldig bra ut. Vi har savnet nærbutikken etter at Rimi lukket dørene i slutten av november.

Gretha de la Garza Leder for Gokstad Nærmiljøutvalg (NMU)

Området har hatt dagligvarebutikk i Lahelleveien 5 siden en gang på 80-tallet.

Det er Norgesgruppens Joker-konsept som skal til Gjekstad. Sandefjord kan få sin andre ordinære Joker-butikk. Fra før er kjeden i Pukkestadveien, og i Bjørnars Snarkjøp på Haukerød. Den er en «Brustad-bu» med begrenset vareutvalg og areal, og del av kjedens søndagskonsept.

LES OGSÅ: ICA og Rimi blir Coop

I dialog

I resten av fylket er Joker på Hem i Tjølling, i nærheten av Melsomvik, Jarlsø i Tønsberg, Torød på Nøtterøy, Hvasser på Tjøme og Åsgårdstrand.

– Det er en del ting som må på plass. Vi er i dialog med en mulig driver, forteller Herleif Bergh Nilsen, regiondirektør for Norgesgruppen i Vestfold og Telemark.

Han opplyser at Joker-butikkene er basert på 15–25 millioner kroner i omsetning for å være liv laga.

Cato Strandås Hauge, forvalter hos gårdeier Union Eiendomskapital AS, forteller at de kjøpte det 900 kvadratmeter store bygget av DnB for halvannet år siden, og at de er i innspurten med formalitetene rundt dagligvareetableringen.

Han er glad for at det ikke er lenge til det igjen blir liv i butikklokalene på Gjekstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken