Snart må togpendlerne betale mer for parkering i Stokke

PENDLERE: Fra 1. mars må du betale for å stå parkert ved Stokke jernbanestasjons nye pendlerparkering.

PENDLERE: Fra 1. mars må du betale for å stå parkert ved Stokke jernbanestasjons nye pendlerparkering. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. mars blir 55 av de totalt 67 parkeringsplassene ved Stokke stasjon reservert for togreisende med gyldig periodebillett på toget.

DEL

Ved å innføre pendlerparkering, sørger Bane NOR for at de fleste parkeringsplassene ved stasjonen blir reservert for togpendlere innenfor vanlig pendlertid.

– Parkeringsplassene som avsettes til pendlerparkering, vil mellom kl. 05 og kl. 17 på hverdager, ikke lenger kunne opptas av andre. På kveldstid og i helgene kan plassene benyttes av alle, gratis, sier direktør for stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane NOR Eiendom.

LES OGSÅ: Her er det ikke vanskelig å få plass: – Vi er blitt for late og overvektige til å gå de få hundre meterne (+)

Pendlerparkering ved Stokke stasjon vil koste 100 kroner per 30-dagersperiode og 35 kroner for en uke. Kundene inngår parkeringsavtale og betaler i appen «Bane NOR Parkering».

Dagparkering

12 parkeringsplasser ved stasjonen blir avsatt til dagparkering, et tilbud til reisende med enkeltbillett som trenger parkering mer sporadisk. Dagparkering vil koste 40 kroner per dag, og kundene kjøper parkeringsbillett i tilgjengelig betalingsautomat.

– Ved å ta en rimelig pris for å parkere ved stasjonen, håper vi å motivere togreisende som har anledning, til å bruke andre framkomstmidler enn privatbil. Vår erfaring er at vi ved å innføre betaling, får flere til å vurdere sin bilbruk. Dermed øker sannsynligheten for at de reisende som har et reelt behov for parkering, finner en ledig plass, sier Johansen.

LES OGSÅ: Fra i dag kan du parkere gratis her (+)

Ny parkeringsstrategi

Innføringen av prislaget pendlerparkering og dagparkering er ett av flere virkemidler i Bane NORs nye, overordnede parkeringsstrategi.

Nå er det 17 nye stasjoner, hovedsakelig i Oslo-regionen, som får innført betaling for parkering. Det gjelder stasjonene Tangen, Nittedal, Frogner, Lindeberg, Spikkestad, Hokksund, Holmestrand, Sande, Skoppum, Stokke, Arna, Billingstad, Blommenholm, Hvalstad, Slependen, Vakås og Høn.

– Med den nye parkeringsstrategien har vi til hensikt å kunne gi de togreisende et bedre parkeringstilbud ved stasjonene og samtidig bidra til samfunnets mål om nullvekst i biltrafikk i og rundt byene, avslutter Johansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken