"Alle" handler på nett fra Sandefjord

– Det har blitt en usedvanlig konsentrasjon av nettbutikker i Sandefjord, påpeker eier av nettbutikken Fjellsport.no, tidligere også eier og gründer av Komplett.no, Eric Sandtrø og markedssjef i Fjellsport.no Stian M. Larsen. Foto: Atle Møller

– Det har blitt en usedvanlig konsentrasjon av nettbutikker i Sandefjord, påpeker eier av nettbutikken Fjellsport.no, tidligere også eier og gründer av Komplett.no, Eric Sandtrø og markedssjef i Fjellsport.no Stian M. Larsen. Foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Eric Sandtrøs grove utregninger viser at Sandefjord er netthandel-sentrum i Norge.

DEL

– Cirka tre-fire milliarder, 15–20 prosent av all netthandelen i Norge, omsettes i Sandefjord, sier Eric Sandtrø, eier av nettbutikken Fjellsport.no og medeier i barnebutikken Jollyroom.no, og tidligere Komplett. no-gründer.

– Et sentrum for netthandelen

Sandtrø gjorde utregningene i forbindelse med en paneldebatt om sentrumsutvikling i september, og har tatt utgangspunkt i omsetningsresultater fra 2011. Tallene han kom fram til da er at netthandelen omsetter for cirka 20 milliarder kroner i Norge, og tre-fire milliarder av disse omsettes i Sandefjord.

– Det finnes flere mindre nettbutikker her også, som jeg ikke har fått tatt med, men dette er grove vurderinger. Det er uansett riktig at lille Sandefjord er et sentrum for netthandelen, sier Sandtrø til Sandefjords Blad.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om nettkjøp

Overrasket

For å gi et perspektiv på hvor mye dette er, tar Sandtrø fram eksempelet at Sandefjord utgjør cirka én prosent av Norges befolkning. Én prosent av den totale netthandelomsetningen ville vært 200 millioner kroner, men i Sandefjord er omsetningen altså 15–20 ganger så høy.

– Jeg ble litt overrasket da jeg så resultatet. Det er usedvanlig mye netthandel i Sandefjord, sier Sandtrø.

Gründeren har forsøkt å holde beregningen til bedrifter som utelukkende driver med netthandel og han har luket bort de delene av omsetningen som er utenfor Norge, som ville gjort omsetningen mye høyere.

LES OGSÅ: Du har endret kjøpsvanene dine på nett

– Komplett.no er pådriveren

Komplett.no, NetShop.no, Fjellsport.no, Helti100.no, Bildeler.no, Mpx.no, BuyHelse.no, Blush.no, Skittfiske.no og Kidsandcare.no er blant de største nettbutikkene i Sandefjord, som Sandtrø har tatt utgangspunkt i.

– Det er klart at det er Komplett.no som er pådriveren til disse tallene, men det har også blitt et spesielt miljø for netthandel her. Vi er plassert slik at vi kan være en del av Oslo-miljøet, men langt nok unna til å slippe logistikkvanskeligheter. Tilgangen på arbeidskraft med relevant erfaring er god, samt at vi har en langt mer stabil arbeidsstokk her enn for eksempel i Oslo.

LES OGSÅ: Vi netthandler mer

Artikkeltags