Den tradisjonsrike kåringen, som arrangeres av TINE Partner, ble avholdt på Hotel Continental i Oslo torsdag kveld.

– Prisen betyr enormt mye for oss. Spesielt fordi vi er representanter for dem som trenger god mat mest, og fordi vi trolig har minst penger til å lage maten og finne på nye ting. At vi er den første institusjonen som vinner denne prisen, er ekstra stas, sier avdelingsleder ved Nygård, Erlend Eliassen.

Mat som medisin

I år har søkelyset vært spesielt rettet mot bedriftenes evne til å skape matglede i det daglige.

– Vinneren legger stor vekt på at maten skal lukte og smake godt, er flink til å tenke utenfor boksen og har en gjennomgående god filosofi på arbeidsplassen, sa juryleder og mesterkokk Ørjan Johannessen.

Han pekte på at maten presenteres fristende og i passe store porsjoner. Juryen la dessuten vekt på at Nygård er flinke til å samarbeide med industrien i utvikling av nye produkter og at arbeidsplassen er inkluderende. «Mat som medisin er en stor del av pleien, noe de har lykkes svært godt med», heter det i begrunnelsen.

Ansatte i TINE Partner hadde nominert 10 finalister – et representativt utvalg fra hele bransjen, som hoteller, restauranter, kantiner og offentlig sektor. Konkurransen har som mål å skape gode og sunne matopplevelser. Den er en feiring av matkultur og bordets gleder og hyller storhusholdnings- bedriftene som skaper matglede utenom det vanlige.

– Vi bestemte oss for å vise fram akkurat slik vi jobber i det daglige, så vi gjorde ikke noe ekstra før juryen skulle komme
på besøk. Å vinne på det grunnlaget gjør at seieren smaker ekstra godt, sier Erlend Eliassen.

Reiser til Frankrike

Nygård vant en statuett og en matfaglig reise til kokkemesterskapet Bocuse d’Or i Lyon i januar. Her skal de heie fram Ørjan Johannessen når han kjemper om å bli verdensmester i kokkekunst.

Thon Hotel Bristol i Oslo kom på andreplass torsdag kveld, og restauranten 2 Rom og Kjøkken i Trondheim fikk bronse.