Bare FrP sa ja i HS-utvalget

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I HS-utvalget var FrP alene om å si ja til at Draaben får skjenke.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Flertallet i helse- og sosialutvalget valgte å se bort fra brevet de fikk i sine postkasser fra Draaben-styret dagen før møtet. De forholdt seg kun til rådmannens innstilling, og sa nei til å forlenge Draabens skjenkebevilling. Men FrPs Ole T. Hoelseth sa ja.

– Enda mer overbevisende

– Hvordan kan rådmannen miste tilliten til Draaben-styret når mannen bare er ansatt? Jeg hadde nok sagt ja uansett om jeg hadde fått brevet eller ikke, men brevet gjør det bare enda mer overbevisende, sier Hoelseth, som også er kritisk til noe av ordlyden i ny ruspolitisk handlingsplan. Den skal bystyret vedta i morgen, torsdag.
– Jeg synes det er altfor runde formuleringer der. De gir rom for merkelige vurderinger av hvem som kan og ikke kan få bevilling etter inndragning, konkurs og lignende, sier Hoelseth til SB.

– Nei, ikke ulovlig

I utvalgsmøtet spurte Hoelseth om det er ulovlig at en tidligere innehaver jobbet på Draaben alene. Kommuneadvokat Ivar Otto Myhre svarte:
– Nei, det er ikke ulovlig. Men saken handler om hvorvidt bevillingsmyndigheten, Sandefjord kommune, har tillit til innehaver og at stedet drives etter vandelskravene.
I mai er det opp til formannskapet og bystyret å avgjøre hvorvidt Draaben får forlenget skjenkebevilling. Selv om HS-utvalget avviste de nye opplysningene i brevet fra Draaben-styret som kom dagen før møtet, kan rådmannen, formannskapet og bystyret velge å ta hensyn til dette i vurderingen.

Artikkeltags