Mens Kjell Larsen beviselig var i Sandefjord, brukte noen visakortet hans i Moskva.
– Vi fikk vite fredag at Larsen hadde tatt ut penger hos Sparebank 1. Kortet hans ble skimmet 17. september, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR.

LES OGSÅ: Slik vil de tappe konoen din.

Sterkt alibi

Larsen (72) hadde egentlig verdens beste alibi for hvor han var den dagen kortet hans ble tappet for 8.600 kroner i Moskva.

– Jeg brukte kortet på Biltema i Sandefjord samtidig som det ble tatt ut penger tre steder i Moskva, forteller pensjonisten.
HR-direktør Fredrik Holtan i Sparebank 1 Buskerud og Vestfold sier til Sandefjords Blad at skimmeutstyret var på plass i minibanken i Storgata kun en dag, mellom syv og ni timer. Også i Larvik fikk Sparebank 1 besøk av skimmerne, enten like før eller etter Sandefjord-besøket.

LES OGSÅ: Polakker kunne filme kontoen din.

Lavt antall kort misbrukt

– Hvor mange av kortbrukerne har fått kortene tappet i ettertid?
Jeg vet ikke hvor mange som var i minibanken den aktuelle dagen, men et veldig lavt antall kort er misbrukt i ettertid, sier Holtan.
Han forteller at banken sitter på bilder av den eller de personene som satte skimmeutstyret i minibanken. Dette har banken overlevert til politiet.
Holtan presiserer at ingen lider tap som følge av skimmingen.
– Alle bakene samarbeider i denne typen saker, sier han.
Larsen var en tur i Sverige i juni. Siden har han ikke vært utenlands.
– Jeg har bare vært i Sandefjord. Her har jeg brukt kortet til de faste tingene – ta ut penger, betale i forretninger og så videre.

Henter penger i banken

Banken sperret kortet hans øyeblikkelig da de fikk vite at Larsen ikke hadde vært i Moskva. Nå venter han på et nytt bankkort, ny kode og må i banken for å ta ut kontanter.