Bytter ikke bort Langeby

Familien Reinhartsen har vært trofaste gjester på Langeby campingplass siden slutten av 1960-tallet, og gleden over å feriere her har gått i arv fra generasjon til generasjon. Her ser vi Nanette (62) og Runar (64), Arild og Marcus (5 1/2) foran campingvognene. Foto: Atle Møller

Familien Reinhartsen har vært trofaste gjester på Langeby campingplass siden slutten av 1960-tallet, og gleden over å feriere her har gått i arv fra generasjon til generasjon. Her ser vi Nanette (62) og Runar (64), Arild og Marcus (5 1/2) foran campingvognene. Foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Når fire generasjoner Reinhartsen fra Svelvik og Sande planlegger sommeren, finnes bare ett eneste alternativ: Langeby campingplass.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Sommer betyr Sandefjord og Langeby, sier Arild Reinhartsen (40) med overbevisning. Far Runar (63) nikker enig.

I fire generasjoner

Slik har det vært for familien i fire generasjoner. På slutten av 60-tallet skulle foreldrene til Runar til Vøra og bo i telt sammen med venner. Der var det fullt, og campingen endte på Langeby. Siden har familien slått rot der.

LES OGSÅ: To badebåter i boks

Fra telt til campingvogn

De første årene bodde familien i telt. De siste årene har de bodd i campingvogner. Og de trives som fisken i vannet.

– Vi bor her i alle ledige stunder fra 1. mai til 1. september. Lenger får vi ikke lov til å være her, sier Runar med smil.
Arild fikk Langeby inn med morsmelken, og kan ikke tenke seg å feriere et annet sted.

– Vi drar også til Syden, men bare om vinteren. Det finnes ikke noe bedre enn en god sommerdag på Langeby, sier Arild.

LES OGSÅ: – Balsam for sjela å komme på tur

90-åring blir ikke lei Langeby

Moren til Runar er 90 år og enke, men hun kommer fortsatt på besøk til Langeby når hun har lyst. Hun er ikke blitt lei stedet etter å ha tilbragt alle sommerdager der i over 40 år.

Sønnen til Arild, Marcus (5 1/2), begynner å mase allerede i desember og januar når de skal dra til Langeby. Der skjer det mye, og der treffer Marcus mange venner – hele sommeren.

Alle de som bor på den nordre delen av campingplassen, har faste plasser. Med sin lange ansiennitet bor Runar helt i vannkanten – mens Arild har plass i andre rekke, rett bak faren.

Venter på plass ved sjøen

– Jeg ønsker meg en plass i første rekke, jeg også. Men jeg tviler på at det blir noe ledig de første årene, sier han.

Begge sier at de kjenner alle som bor rundt dem, og at de trives veldig godt sammen. Arild har venner som han traff på Langeby for 25–30 år siden, og som han fortsatt har kontakt med.

– Det er et herlig, sosialt liv. Her skaffer vi overskudd til hverdagen, sier Arild.
Hele familien berømmer de ansatte på Langeby for å legge forholdene til rette for sine gjester, og nevner Langeby-dagen og sankthanskvelden som høydepunkter.

Kan bli leie

– Blir dere aldri leie?

– Det hender! Da tar vi båten ut på sjøen, griller eller tar turen til herlige sommer-Sandefjord Her er det alltid noe å finne på, sier Arild.

Artikkeltags