Christian (29) er en av verdens mest talentfulle

Markedsføring: Christian Johnsen er blant de 30 største talentene i markedsføring. Foto: Privat

Markedsføring: Christian Johnsen er blant de 30 største talentene i markedsføring. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Christian Johnsen, Lady Gaga og Facebook-gründer Mark Zuckerberg har noe felles – de er alle kåret blant USAs største talenter.

DEL

Det er jo en ære, men det får også opp øynene mine for hva jeg kan gjøre videre hvis jeg jobber hardt og målrettet, sier Christian Johnsen (29), til Sandefjords Blad.I romjulen skrev Dagens Næringsliv at han nylig ble kåret blant USAs 30 største talenter under 30 år i markedsføring og reklame. Bak kåringen står det magasinet Forbes, som også har lister over verdens rikeste og mektigste.

I 2001 gikk han ut fra Skagerak International School i Sandefjord. Men det var ikke markedsføring og reklame han dro til Boston for å studere.

– Det begynte faktisk med at jeg studerte film og skuespill. Mange syntes det var en håpløs studieretning som ikke kom til å åpne noen dører. Jeg tror folk har lett for å overse at i dagens jobbmarked er kreativitet en av de viktigste egenskapene man kan ha. Så selv om jeg ikke studerte reklame eller markedsføring, så er jobben og interessen min å fortelle engasjerende historier til mine kunder og i tur til deres kunder.

Engasjert i klima

I dag jobber Johnsen som strategidirektør i kommunikasjonsbyrået Carat i New York. Der har han det strategiske ansvaret for merkevarer som Diageo (verdens største innen øl, vin og brennevin), Macy's (kleskjede) og Reebook (sportsutstyr). I ei bok som utgis neste år, «Digital State» har han skrevet et kapittel om hvordan fortellinger kan brukes til å forandre samfunnet i en positiv retning.

– I tillegg er jeg veldig engasjert i klimadebatten og forsøker å bruke de samme egenskapene på den fronten.

Spesiell betydning

Selv om han ikke har bodd i Sandefjord utover de tre Skagerak-årene (faren er opprinnelig fra Notodden) har tiden her vært viktig.

– Sandefjord og Skagerak vil alltid ha en spesiell betydning for meg. Årene der forberedte meg på livet videre og karriéren. Men viktigst var at jeg møtte noen av de beste vennene mine der.

Artikkeltags