Color Line vil være alene i Sandefjord

Linjedirektør Øivind Næss i Color Line (t.v.) og kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen føler seg trygge på at Sandefjord kommune ikke gir Fjord Line rett til å seile med morgenferje. Foto: Olaf Akselsen

Linjedirektør Øivind Næss i Color Line (t.v.) og kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen føler seg trygge på at Sandefjord kommune ikke gir Fjord Line rett til å seile med morgenferje. Foto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med loven i hånd forventer Color Line at Sandefjords politikere ikke gjør plass for Fjord Line i beste seiletid.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Rådmannen innstiler på at Sandefjord kommune avviser søknaden fra Fjord Line om avgang fra Sandefjord klokken 9 og 16. Det til tross for at Strømstad Havn allerede har stilt seg positive til at selskapet etablerer seg på strekningen.

Må seile mellom, uten ulempe

Forslaget fra rådmannen er videre at Fjord Line får tilbud om å seile mellom Color Lines seilingstider, under visse forutsetninger. Det betyr blant annet at det ikke gjøres vesentlige endringer i havneområdet, at trafikk- og billetthåndtering lar seg gjøre og kan avtales med Color Line, og dessuten at det inngås avtale med kommunen om biloppstilling. Rådmannen er positiv til at Fjord Line tar seg til rette på Thorøya.

LES OGSÅ: – Kommunens plikt å legge til rette for konkurranse

Til urimelig trengsel

Color Line følger spent med på kommunens håndtering av saken, som skal behandles i formannskapet 8. mai. Men selskapet forventer at Fjord Line ikke gis rett til å få plass til en morgenferje.

LES OGSÅ: Her er ferja som skal ta opp konkurransen til Strømstad

– Vi har en avtale med Sandefjord Havn, som vi forventer at blir respektert, uttaler kommunikasjonsdirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, som sammen med linjedirektør Øivind Næss og advokat Helge Stemshaug i BAHR har spisset argumentene. Color Line leverte torsdag kveld en merknad til saken, etter at kommunen ba selskapet uttale seg.

– Det er helt klart at det vil være til urimelig trengsel for oss dersom Fjord Line skal inn på en avgang mellom våre avganger klokken 8 og 10, forklarer advokat Stemshaug. Han viser til at verken konkurransereglene eller havneloven stiller noen plikt for kommunen til å innvilge Fjord Lines søknad. Fjord Line hevder lovene gir støtte for det motsatte.

LES OGSÅ: Color Line betaler rekordboten

Eksklusiv rett

Color Line er i avtale med Sandefjord kommune, fra 2006, gitt en eksklusiv rett til å bruke nærmere definerte havnefasiliteter i Sandefjord Havn. Avtalen gjelder fram til 2016.

Helge Otto Mathisen bedyrer at Color Line ikke er redd for konkurransen i seg selv.

– Den konkurransen vinner vi.

Artikkeltags