Mamma Maya Thorheim og mormor Rose-Marie Thorheim reagerer sterkt på episoden ved Mosserød skole i Sandefjord.

– Dette orker vi ikke sitte og se på. Da denne gruppa ble ropt opp, var hele gymsalen tom. En voksen rektor skal ikke behandle barn slik. De skulle vært ropt opp først, men så ble det helt motsatt, sier mormor til Leah (6), Rose-Marie Thorheim.

Dårlig integrering

Skolestarten skulle være et hyggelig avbrekk fra kampen mot byråkratiet. I stedet føler mor og mormor at barna med spesielle behov ble tydelig pekt ut allerede første skoledag.

En voksen rektor skal ikke behandle barn slik.

– Jeg kaller dette trakassering, og det gjør vondt å se på. Jeg trodde virkelig man hadde sluttet å mobbe eller skjule barn som ikke er helt som «normale» barn, sier Rose -Marie.

Ingen vonde hensikter

Rektor ved Mosserød skole, Anne Bentserud Pedersen, bekrefter at skolen har fått noen reaksjoner på hvordan de fire barna ble tatt imot på skolen.

– Vi tar tak i det, for her er det ingen som har hatt vonde hensikter med å rope opp en gruppe først eller sist. Det ble tilfeldig hvem som ble ropt opp når, men alle elevene ble tatt imot av rektor på samme måte med håndhilsing og småprat til hvert enkelt barn.

– Elevene på forsterket base ble tatt imot som alle de andre barna. På grunn av regnet, måtte vi flytte inn i gymsalen, og det ble en del omkalfatringer. Derfor ble det sånn, sier rektor Bentserud Pedersen.

Skolen vil kalle inn foreldre som ønsker en prat og avklaring rundt denne saken.

– Vi skal selvfølgelig ordne opp i dette. Jeg forstår at noen har blitt lei seg. Det kan skje når forventninger ikke er avklart på forhånd, sier Bentserud Pedersen.

LES OGSÅ: Flagget hang opp ned ved skolestart

Støtter rektoren

Skole- og barnehagesjef Simen Seeberg var ikke kjent med episoden før Sandefjords Blad kontaktet ham tirsdag.

(Arkivfoto: Olaf Akselsen)

– Dette er garantert ikke gjort for å henge ut noen. Jeg har full tillit til at rektor har hatt de beste intensjoner og at skolen nå kommer til en avklaring med de foresatte som følte at dette ikke var bra, sier Seeberg.

Mosserød skole er én av to forsterkede barneskoler i Sandefjord. Den andre er Byskolen.

SE hvordan elevene ble tatt imot ved den andre skolen. Endelig var nedtellingen over

Andre saker på SB:NO nå:

Kommunal bolig evakuert etter at død mann ble funnet

Ølet tar utsikten

Ida (20) i jungelen er ikke vant med friluftsliv

Sjøhytte solgt millioner under takst