Da Lars Christian dukket opp, ble tyven så skremt at han klorte opp døra

Lars Christian Calander i luka der tyven kom seg opp i hovedetasjen.

Lars Christian Calander i luka der tyven kom seg opp i hovedetasjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Innbruddstyven brøt seg inn i kjelleretasjen og kom seg opp stigen i det halvferdige nybygget. Men da byggherren dukket opp, stresset mannen med å komme ut en dør uten klinke.

DEL

Etter at snekkerne hadde gått hjem for dagen, dukket utlendingen opp på tomta i Gårdsveien 7 ved Granholmen i Sandefjord. Han brøt seg inn i kjelleretasjen og klatret opp stigen til hovedetasjen.

Del på Facebook

Men det må ha vært en strek i regningen at noen plutselig dukket opp utenfor huset.

– Jeg og en kamerat skulle ut og se hva som var gjort i løpet av dagen, sier byggherre Lars Christian Calander. Han ankom tomta først og tenkte at bilen som sto utenfor, var én kameraten hadde kommet i.

Jeg rakk ikke å tenke, og fikk ikke tatt bilnummeret.

Calander gikk som vanlig inn via kjelleretasjen i det uferdige nybygget.

– Da oppdaget jeg at en dør var brutt opp, og lemmen opp til hovedetasjen var åpen, forteller han.

Prøvde dør uten klinke

Oppe hadde det blitt fart på inntrengeren da han så at noen kom kjørende. Mannen sprang rundt og lette etter en utvei. Han prøvde en terrassedør – uheldigvis for ham uten klinke – og han klorte løs på døra for å få den opp.

Vel ute beinet tyven en stor bue rundt i snøen på jordet, før han våget seg tilbake til bilen. Der traff han på Calander, som nå hadde gått ut igjen, og sa at han hadde fått problemer med bilen. I full fart satte han så av gårde – og han holdt på å kollidere med byggherrens kamerat på vei ut.

– Jeg rakk ikke å tenke, og fikk ikke tatt bilnummeret, sier Sandefjord-mannen.

Innbruddstyven var østeuropeer, ifølge det husbyggeren kunne forstå. Han kjørte en norskregistrert grå Opel Vectra.

LES OGSÅ: – Utenlandske bander bak hvert fjerde innbrudd

Rakk ikke å få med seg noe

– Det ser ikke ut til at noe verktøy eller materialer er tatt, sier byggmester Oddbjørn Jørgensen i Jørgensen og Kemkers, Larvik-firmaet som oppfører bygget.

Innbruddsforsøket, som skjedde etter arbeidstid tirsdag, ble oppdaget ved 19.30-tiden. Forholdet ble anmeldt, og en politipatrulje fra Sandefjord politistasjon var sent mandag kveld på stedet og gjorde sine undersøkelser.

LES OGSÅ: Tre tyver tatt på fersken av naboer

Basketak mellom pensjonist og tyv

Ved 18-tiden tirsdag fikk politiet melding om tyveri fra en bolig i Welhavens vei i Larvik. Der hadde huseieren på 74 år overrasket innbruddstyven idet han var i ferd med å forlate stedet.

– Tyven hadde brutt seg inn via et kjellervindu. Det oppsto et basketak mellom huseier og innbruddstyven, forteller Knut Henning Bjune i Vestfold-politiet.

Huseier Tore Skjenneberg (74) forteller til Østlands-Posten at han hørte lyder inne da han kom hjem etter en luftetur med hunden.

– Jeg sa: «Hvem er du?» flere ganger, men fikk ikke noe svar. Da mannen prøvde å presse seg forbi meg og ut i gangen, innså jeg at han var en tyv. Dermed var det duket for et basketak som startet inne i stua og fortsatte helt ut til porten, forteller pensjonisten til op.no.

Tyven hadde blant annet tatt med seg ekteparets Mac. Oppi PC-veska hadde han også puttet mange andre verdisaker – blant annet en god del utenlandsk valuta som lå klar til en ferietur.

– Da jeg skjønte at han var en tyv, ble jeg skikkelig forbanna. Jeg prøvde å holde ham igjen, og etter en del riving og sliting, samt noen slag begge veier, slapp han heldigvis veska, sier Skjenneberg til avisen. Han innrømmer at episoden var ganske dramatisk. Selv slapp han fra det med et sår over øyet – mens tyven rev seg opp på porten da han flyktet.

LES OGSÅ: Øyvind lurte tyvene i fella

Flere innbrudd meldt onsdag

En entreprenør meldte om innbrudd og tyveri fra en byggeplass i Moveien i Sandefjord ved 09-tida onsdag.

– Der er det er stjålet utstyr for noen tusen kroner, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.

Politiet gjorde sine undersøkelser på stedet i løpet av dagen.

Samme morgen ble det også meldt om innbrudd i to brakker ved Lardal ungdomsskole, der det var stjålet kontormateriell og nøkler.

I en bolig på Barkåker i Tønsberg gikk tyverialarmen ved 11-tida onsdag. Der var to kameraer stjålet.

LES OGSÅ: Ny innbruddsbølge i Vestfold

Artikkeltags