Dårligst ølsalg siden 2004

Ølproduksjonen hos Grans er omtrent som i fjor ved disse tider. Blant de mest populære produktene er Grans Premium. Ved båndet står Kai André Nilsen. 
Foto: Kurt André Høyessen

Ølproduksjonen hos Grans er omtrent som i fjor ved disse tider. Blant de mest populære produktene er Grans Premium. Ved båndet står Kai André Nilsen. Foto: Kurt André Høyessen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Dårlig sommervær setter sitt preg på ølsalget.

DEL

Regntunge julidager og temperaturer som nøler med å bevege seg opp mot 20-tallet fører til sviktende ølsalg her i landet. Bryggeriforeningen melder at ølsalget i Norge juni var det dårligste siden 2004.


Vi håper, tror og ønsker hvert år at sommeren skal bli god og varm. Men nå er det lenge siden vi har hatt en god feriesommer i Norge, sier direktør Morten Gran i Grans Bryggeri i Sandefjord.

Om ølet som produseres i bryggeriet i Sandefjord, kan han fortelle at det ikke er fullt så svart som i landet for øvrig. Men mye lysere er det ikke.

- Vi selger ørlite grann mer enn i fjor.

Og den sommeren var heller ikke utpreget svett. Snarere regntung den også.

HVORDAN BLIR VÆRET DER DU BOR? Sjekk det her!

Ikke for å skryte

– Vi vinner vanligvis mange øltester som avisene foretar. Jeg sier ikke dette for å skryte, men slik er det. I juni fikk vi 1. og 2. plass for Ladegaards Lys Hvete. Det førte til at vi var utsolgt for dette ølet ikke lenge etterpå, sier Gran.

Grans bryggeri kan dessuten registrere at deres fatøl begynner å få skikkelig fotfeste i hjembyens utelivsbransje. Stadig flere serveringssteder tapper nå Grans fra krana.

FINNE PÅ NOE I GRÅVÆRET? Delta i vår fotokonkurranse!

Lager juleøl nå

Det er fortsatt lenge til jul. Men i Grans bryggeri er forberedelsene allerede i gang. Produksjonen av juleølet begynner i juli, og i oktober er det ute i Rema 1000-butikkene over hele landet.

LES OGSÅ: Polet ligger på topp fem

Artikkeltags