- Dette er den viktigste grunnen for å dra til Oslo

Her, og ikke i Aker Brygges yrende restaurantliv, finner du den viktigste grunnen til at utlendinger bør besøke Oslo.

Her, og ikke i Aker Brygges yrende restaurantliv, finner du den viktigste grunnen til at utlendinger bør besøke Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det hjelper ikke med milliardinvesteringer til hoppbakker og operabygninger så lenge «Nordens Bocuse» lager mat i Sandefjord.

DEL

Det beste turister i Oslo kan gjøre er nemlig å reise 122 kilometer sørvestlig retning fra Aker Brygge og sette seg til rette på Brygga 11 i Sandefjord og be om «le menu» - i alle fall om vi skal tro Air Frances flymagasins oktoberutgave.

Det er jo kjempeflott med slik omtale.

I en 15-siders reportasje som oppgir ti grunner til å dra til Oslo, troner sandefjordsrestauranten på topp, foran både operabygning, Holmenkollbakken og Vikingskiphuset.

Vigelandsparken er ikke engang nevnt. Brygga 11 drives av Geir Skeie, som i 2009 vant Bocuse d’Or.

- Her, i den tidligere hvalfangsthavna i Sandefjord, serverer han asiatiske smaker kombinert med fersk fisk fra Nordsjøen, skriver magasinet, som trekker fram at den norske kokken også har vunnet følgende uttalelse fra den franske kokkeguden Paul Bocuse: «Det vil bli vanskelig å overgå ham».

LES OGSÅ: Her er ti grunner til å dra til Oslo

Geir Skeie: - Vi skal innfri

I Sandefjord håper nå Geir Skeie at det vil bli enda flere kresne franskmenn å se i restauranten. Kokker og servitører forbereder seg nå på å åpne restauranten for sesongen denne uka.

- Vi skal innfri forventningene. Det er jo kjempeflott med slik omtale, dette betyr mye for både restauranten og byen, sier han.

HER FINNER DU MAGASINET (SIDE 72-85)

(Saken fortsetter under bildet)

Magasinet

Geir Skeie får positiv omtalte.

- Dette lar seg kombinere

Turistsjefen i Oslo, Tor Sannerud, blir ikke fortvilet når han får høre at en sandefjordattraksjon topper lista over grunner å dra til Oslo.

- Dette lar seg kombinere.Sandefjord ligger ikke langt fra Oslo, så det er fint at begge destinasjonene blir anbefalt, sier han.

Omtalen i det internasjonale om bordmagasinet gleder reiselivssjef Ellen Larsen i Sandefjord desto mer.

- Dette er jo en anbefaling som definitivt til få flere til å besøke byen, og det viser dessuten hvilken kvalitet det er på maten som blir servert ved restauranten til Geir Skeie, sier Larsen.

Så gjelder det å håpe at de som skulle kommer etter anbefalingene i om bord-magasinet ikke blir skuffet over reisetiden fra Oslo. Den står det nemlig ingenting om i magasinet.

LES OGSÅ: Sandefjord har årets beste sjømatkokk

LES OGSÅ: Slik lager VM-vinneren snacks av mordersnegler

Artikkeltags