- Dette er ikke bra i det hele tatt

Utalmodige barn i baksetet kan være vanskelig å håndtere - men dette er ikke løsningen. Ikke bare er det risikabelt, men politiet vil reagere om de ser det.

Utalmodige barn i baksetet kan være vanskelig å håndtere - men dette er ikke løsningen. Ikke bare er det risikabelt, men politiet vil reagere om de ser det. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er varmt. Køene går sakte i pinsetrafikken. Og det kan være et mareritt med varme barn i baksetet – men å lufte barna i bilvinduet mens du kjører er ingen god idé.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Køene på E18 gjennom Vestfold går sakte, og det rapporteres om utålmodige bilister som gjør mye uvettig i varmen. Men vedkommende som lot ett barn sitte i baksetevinduet, tar kanskje kaka. Politiet i Vestfold rister på hodet når de hører om bildet som en oppgitt SB-leser har tatt.

- Hadde vi sett dette – ville det endt med en anmeldelse. Hvor alvorlig saken ville endt for den ansvarlige sjåføren er avhengig av forholdene rundt. Barn i bilen skal sitte fastspent i baksetet. I moderne biler er dessuten baksetet det mest kjølige stedet, sier jourhavende jurist Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt.

Barnet kunne ha falt ut og blitt overkjørt

- Blir provosert

Ifølge Øyvind Sandtveit, som tok bildet, var situasjonen alvorlig nok. Bilen kjørte i gangfart og barnet satt i vinduet i vel 50 meter. Hendelsen fant sted rett før klokka 17 på E18 sørover ved kommunegrensa inn til Tønsberg.

- Jeg blir provosert. Barnet kunne ha falt ut og blitt overkjørt – derfor tok jeg bildet og sendte det til avisa, sier han, og legger til:

- Jeg har selv barn i baksetet og vet akkurat hvor vanskelig det kan være, men tryggheten må komme først.

LES OGSÅ: Ooops! Dette kunne fort ha gått veldig galt

OGSÅ PÅ TOPPEN NÅ:

Hopp i havet - for en badetemperatur!

Får Silje-Marie skoene i tide?

Artikkeltags