Draaben og Holdeplassen får ett års prøvetid

Dråpene sskal fortsatt dryppe på Draaben. Arkivfoto: Per Langevei

Dråpene sskal fortsatt dryppe på Draaben. Arkivfoto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Alle som koser seg på Draaben og Holdeplassen kan puste lettet ut. Ølkranene stenges ikke, og det blir fortsatt mulig å ta seg en drink.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Skjenkebevillingen til utestedet Draaben i Torggata og Holdeplassen på Aagaards plass hang i en meget tynn tråd før formannskapets møte tirsdag kveld.

Ikke alt på stell

Der anbefalte rådmannen at de to utestedene ikke skulle få fornyet sin skjenkebevilling på grunn av uregelmessigheter ved driften.
Kommunens ankepunkt mot Draaben var at en tidligere daglig leder og eier fortsatt i jobben etter at stedet gikk konkurs, og ble gjenåpnet.
I Holdeplassens tilfelle var det regnskapsmessige anmerkninger som førte til den negative innstillingen fra rådmannen.

Flertallet sa ja

Men med ni mot to stemmer bestemte politikerne seg likevel for å gi Draaben og Holdeplassen en ny sjanse, og ga bevilling fram til 1. juni neste år, etter et forslag fra Vidar Andersen (FrP).
Ifølge Andersen er det nylig kommet inn opplysninger fra de to utestedene som gjør at de bør få en ny sjanse.

Gammel moro

I Holdeplassens tilfelle kan ikke nye eiere belastes for forhold som ligger to år tilbake i tid. Nye bestemmelser kan ikke gis tilbakevirkende kraft, mente han.
Kristin Flåtten (H) støttet Andersen.

– Fornuftig forslag

Morten Istre (Ap) syntes det var fornuftig med en tidsbegrenset bevilling fram til neste sommer, fordi de to utestedene har satt i verk tiltak for å rette på de ankepunktene kommunen har hatt.

Store konsekvenser

Forholdene på Draaben og Holdeplassen har vært uoversiktlige. Men det er snakk om veldig store konsekvenser for dem som mister bevillingen, mente Frode Anmarkrud (SV) og stilte seg bak forslaget om å gi utestedene ett år på å komme seg på rett kjøl.

Mentzoni sa nei

Bror-Lennart Mentzoni (KrF) var uenig. Her har formannskapet en mulighet til å vise den praksisen kommunen har innført, nemlig at en skjenkebevilling skal være lett og få, og lett å miste, sa han.
Draaben og Holdeplassen har ikke vist den nødvendige forståelsen for Sandefjord kommunes skjenkepolitikk. Da må konsekvensen være at de ikke får skjenkebevilling, sa Mentzoni.

Felt av skatterot

68 andre søkere fikk innvilget sine søknader om fornyet bevilling fram til 2016, mens søknaden fra Bar Compagniet AS som drev konkursrammede Dirty Nelly på Aagaards plass, ble avslått på grunn av ubetalte skatter og avgifter. Selskapet er tvangsavviklet.

Artikkeltags