Drama utenfor Sandefjord-familiens hytte

I løpet av natt til mandag sank fiskeskøyta mellom Løvøya og Falkensten, etter at den i mai grunnstøtte ved Sandefjord-familiens hytte på øya.

I løpet av natt til mandag sank fiskeskøyta mellom Løvøya og Falkensten, etter at den i mai grunnstøtte ved Sandefjord-familiens hytte på øya. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

I mai gikk fiskeskøyta på grunn ved Sandefjord-familiens hytte på Løvøya i Horten. Natt til mandag sank den mellom øya og fastlandet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Skøyta lå på svai. I løpet av natt til mandag tok den inn så mye vann at farkosten gikk rett til bunns.

Horten havnevesen, med Einar Egeberg og Marius Bexrud, besiktiget båten på formiddagen. De oppdaget en oljefilm i sjøen. Derfor ble Vestfold interkommunale brannvesen kontaktet. Ved middagstider ble oljelenser lagt ut i sjøen.

Brannvesenet tok ingen sjanser ettersom ingen visste hvor mye drivstoff og olje det kan være om bord i havaristen, skriver Gjengangeren.

Bekymret hytteier

Allerede i mai gikk den tidligere fiskeskøyta på grunn mellom Løvøya og Lort.  Da hadde fiskeskøyta i en lengre periode ligget ankret opp mot renseanlegget. Da uværet kom, gikk det galt.

Til slutt endte den  opp nærmest oppe på stranda til Knut Rander Næss fra Sandefjord, som har hytte på Løvøya.

LES: Frykter barnebarna ikke får bade

- Dette er badeplassen vår. Hele området her er privat grunn. Det er jo egentlig så flott her. Båten suger seg mer og mer fast i gjørma. Og jeg og de andre hytteeierne frykter at den kan begynne å lekke olje, sa Næss til Gjengangeren den gangen.

Båten ble etter hvert fjernet. Nesten tre måneder senere sa altså båten takk for seg, litt lenger ut i fjorden utenfor Falkensten.

LES OGSÅ om Horten-båten som strandet i Sandefjord: Stjålet snekke gikk under i kulingkastene

PS: Det var ingen mennesker ombord i fiskeskøyta da den sank natt til mandag. Båteieren er hjemmehørende i Horten.

Artikkeltags