En fakket og flere på rømmen etter tyveriraid på Meny Kilen

Én person ble arrestert av politiet etter at daglig leder Hans Gunnar Wolf og butikksjef Kenneth Bolt fulgte etter ham bortover Hegnaveien.

Én person ble arrestert av politiet etter at daglig leder Hans Gunnar Wolf og butikksjef Kenneth Bolt fulgte etter ham bortover Hegnaveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet fakket raskt én person, men leter fortsatt etter tre eller fire litauere som rømte etter at tyverialarmen gikk hos Meny Kilen i Sandefjord.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Del på Facebook

Butikken ba om politiets assistanse like før klokken 09.30 etter at fire-fem menn raidet butikken. De kom til stedet i en blå Chrysler Voyager med syv seter. Bilen er utenlandsk registrert.

Da raidet ble oppdaget løp mennene ut av butikken. En mann ble tatt i Hegnaveien, mens resten fortsatt er på frifot.

Har signalement

De skal i følge vitnebeskrivelser ha følgende signalement: Én mann er i ført beige jakke, cirka 175 centimeter høy og skallet. Den andre personen skal være i ført en tynn mørkeblå jakke og ha kort hår. Om det var én eller to personer til med på raidet, er i følge vitner uklart.

Daglig leder av Meny Kilen, Hans-Gunnar Wolf, er selv ute i bil for å spane etter de litauiske tyvene, og bistår politiet.

- Derfor har jeg ikke tid til å snakke akkurat nå, sier han til Sandefjords Blad.

Ser igjennom videofilmen

Klokken 09.55: I følge Sandefjords Blads fotograf på stedet, Kurt André Høyessen, går butikkledelsen ved Meny nå igjennom videoovervåkningen inne i butikken sammen med politiet.

- De jobber for å få en bedre oversikt over hendelsesforløpet og signalement, sier han.

I følge vitner han har vært i samtale med, gikk litauerne samlet inn i butikken, men da tyveriraidet ble oppdaget spredte de seg raskt og forsøkte å komme seg unna. Den blå Chrysleren de ankom stedet i er ikke observert etterpå.

En av mennene gikk mot Kilen etter at tyveriet var oppdaget. Han skal ha klart å forsvinne mellom noen bygninger.

- Den pågrepne er innsatt i sentralarresten i påvente av avhør. Personene disponerte antagelig en grønnaktig Chrysler Voyager, som er utenlandskregistrert, opplyser operasjonsleder Kjetil Indahl.

Artikkeltags