Enda en bar kan forsvinne


Stengte ølkraner og slutt på alkoholservering er som reglel ensbetydende med kroken på døra for mange utesteder. I kveld ligger flere utesteders skjebne i politikernes hender.
Arkivfoto: Per Langevei

Stengte ølkraner og slutt på alkoholservering er som reglel ensbetydende med kroken på døra for mange utesteder. I kveld ligger flere utesteders skjebne i politikernes hender. Arkivfoto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det kan bli langt mellom vannhullene i byen. Øltappingen på Holdeplassen kan være sikret bare fram til nyttår.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Skjenkebevillingen til utestedet på Aagaards plass henger i en tynn tråd. Årsaken er at selskapet bak utestedet pr. 15. mars skyldte 21.000 kroner i arbeidsgiveravgift.

Gjenganger

Holdeplassen har vært en gjenganger når det gjelder sene innbetalinger til skatteetaten. Stedet har likevel vist vilje til å forbedre seg i det siste. Men om det er sommel eller økonomiske problemer som ligger bak de sene innbetalingene, har ikke kommunen noe klart svar på, skriver rådmannen i sin innstilling til formannskapet.

LES OGSÅ: Draaben ofrer bartender for å få skjenke

Derfor foreslår rådmannen at Holdeplassen ikke får fornyet sin skjenkebevilling fram til 2016, slik de fleste utestedene i Sandefjord får, men bare til 31. desember i år for å gi Holdeplassen en sjanse til å forbedre seg.

Holdeplassen har også tidligere vært ute å kjøre. Stedet mistet skjenkebevillingen for en periode i fjor, men fikk den tilbake etter å ha rettet opp flere uheldige forhold.

Varsler tvangsoppløsning

Et annet skjær i sjøen er dukket opp for selskapet som eier utestedet. Brønnøysundregistrene varsler tvangsoppløsning på grunn av manglende årsregnskap for 2010. Selskapet har fått frist til 18. mai med å få orden på dette.

Det brenner under bena også for utestedet Draaben i Torggata, der kommunen har innvendinger mot ny eier- konstellasjon etter konkursen i fjor.
Forutsetningen for ny skjenkebevilling etter konkursen var at ingen av de som hadde noe med driften å gjøre før konkursen, skulle ha vesentlig stor innflytelse på den nye driften.


Rådmannen anbefaler at Draaben ikke får ny bevilling.

Dirty Nellys liv er over

Bar Compagniet AS, som drev Dirty Nelly på Aagaards, plass bør heller ikke få fornyet skjenkebevillingen, mener rådmannen.
Utestedet har vært under tvangsavvikling fordi eierne ikke har levert årsregnskap for 2009. Dirty Nelly har opphørt, og et nytt utested vil bli åpnet i de samme lokalene.

Formannskapet behandler skjenkesakene tirsdag 8. mai.

Artikkeltags