Er dette Norges slappeste sommerjobb?

Dette kan bli jobben til Jonas Leirfall Holt (23). Husqvarna tilbyr det som antakeligvis er Norges slappeste sommerjobb, nemlig å overvåke en robot som skal klippe gresset i Badeparken i sommer. Foto: Ida Marie Abrahamsen

Dette kan bli jobben til Jonas Leirfall Holt (23). Husqvarna tilbyr det som antakeligvis er Norges slappeste sommerjobb, nemlig å overvåke en robot som skal klippe gresset i Badeparken i sommer. Foto: Ida Marie Abrahamsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Latsabben som får jobben, skal sitte i en fluktstol i Badeparken i Sandefjord og se på at gresset klippes automatisk.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tre Vestfoldinger kjemper nå for å bli den ene til å overvåke den automatiske gressklipperen fra Husqvarna, som skal klippe gresset i Badeparken i Sandefjord i sommer. Tirsdag ettermiddag deltok de tre i en finale. Blant finalistene er Sandefjordingen Jonas Leirfall Holt (23).


Finalen besto av to sommerlige oppgaver, som å slå opp en fluktstol og en parasoll, sette seg godt til rette og nyte en kurv med jordbær. Oppgave to var å engasjere solnytere i Badeparken i et slag frisbee eller badminton, før intervjurunden ble avsluttet med en samtale med utsendinger fra Husqvarna.

LES OGSÅ: Å nei! Nå snur sola

Ser sjeldent vennene

– Hvis jeg får jobben blir det å slappe av, være her i Sandefjord og gjøre jobben om dagen, og å bruke tiden ellers til å treffe venner og familie, forteller Leirfall Holt.
Han er for øyeblikket bosatt i Bergen, og har dermed lite tid hjemme i Sandefjord – med mindre han får jobben.

Heller sommerjobb enn Bergen-vær

Tjuetreåringen blir ifølge seg selv beskrevet som veldig lat av alle rundt seg.
– Det var samboeren min som tipset meg om jobben, fordi hun synes jeg er lat nok til den, sier han.
Og selv om det nok hadde vært supert å få betalt for å sitte og se på at gresset gror – for så å bli klippet igjen, er det ingen krise om han ikke får den.
– Det er ikke livsnødvendig for meg å få sommerjobben, men det passer jo veldig bra med tanke på at jeg uansett hadde tenkt til å tilbringe noe av sommeren hjemme, forteller Sandefjordingen.
– Alternativet er å sitte inne og se på filmer i bergensværet, legger han til.

700 søknader

I år var det over 700 søkere til jobben, mange av dem fra Vestfold.
– Det var mange gode søknader fra Vestfold, så vi kom fram til at vi måtte avgjøre det på en morsom måte, forteller prosjektleder Ellen Amalie Vold.

LES OGSÅ: – Mannen var tydelig nervøs

Artikkeltags