Fjeld ønsker å stille i møte – får ikke

– Jeg kommer gjerne på et møtet 8. august og forteller min side av saken. Det bør også eierne av flyplassen være interessert i å høre om, sier Alf-Reidar Fjeld. Arkivfoto: Olaf Akselsen

– Jeg kommer gjerne på et møtet 8. august og forteller min side av saken. Det bør også eierne av flyplassen være interessert i å høre om, sier Alf-Reidar Fjeld. Arkivfoto: Olaf Akselsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sandefjord Lufthavn Torp vil på et møte 8. august fortelle hvorfor de sa opp Alf-Reidar Fjeld. Selv er han ikke invitert til møtet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det er ikke naturlig at Fjeld stiller på møtet, som er informasjon til eierne av flyplassen. Derfor er han ikke invitert, sier styreleder Bjørn Ole Gleditsch.
På møtet kommer styret i Sandefjord Lufthavn AS til å fortelle om driften av flyplassen, samt lette på sløret om hvorfor Alf-Reidar Fjeld fikk sparken på dagen. Dette har så langt vært en godt bevart hemmelighet.

Vil informere

Vi ønsker å informere eierne om den daglige driften, sier Gleditsch. De inviterte er 11 medlemmer av formannskapet i Sandefjord, syv medlemmer av formannskapet i Stokke, 10–12 representanter fra fylkesutvalget i Vestfold samt styret i Vestfold Flyplassinvest. Alle administrative ledere i disse organene er også invitert. Lufthavnstyret vil naturlig nok også stille. På møtet vil midlertidig daglig leder av flyplassen, Olav Aas, redegjøre for driften.

Jeg kan ikke forstå hvorfor noen kan være redde for mine synspunkter.

Ensidig informasjon

– Jeg har hørt om møtet, men er ikke invitert, sier Alf-Reidar Fjeld.
– Jeg ønsker å stille, og ser det som helt naturlig. Når eierne av lufthavna ber om informasjon, bør de få høre begge sider av saken – også min side, sier Fjeld.
Han sier at det er kommet svært ensidig informasjon fra det nåværende styret på flyplassen, noe han ikke liker
– Jeg kan ikke leve med de stadige beskyldningene og mistenkeliggjøringen av min person. De antyder at det ligger noe alvorlig bak oppsigelsen. Nå har man sjansen til å få begge parter på banen, og begges syn på det som har skjedd, sier Fjeld.

Håper på invitasjon

– Kommer du til å stille på møtet selv om du ikke blir invitert?
– Dersom jeg ikke blir invitert, kommer jeg neppe til å gå dit. Da må jeg vurdere – i samråd med min advokat – hvordan vi skal få fortalt min side av saken, sier Fjeld.
Jeg kan ikke forstå hvorfor noen kan være redde for mine synspunkter. Alle er jo interessert i å få fram mest mulig informasjon, sier Fjeld.

LES OGSÅ: Ønsker Fjeld med på møtet

Blir ikke invitert

Bjørn Ole Gleditsch sier rett ut at Fjeld ikke vil bli invitert til møtet, og at det ikke er naturlig at han kommer.
– Blir han avvist om han møter fram?
– Jeg ser det ikke som naturlig at han kommer uten invitasjon, gjentar Gleditsch.
Han sier at styret vil gå ut med noe mer informasjon om oppsigelsen av Fjeld, etter å ha fått råd fra sin advokat.
– Vi håper fortsatt å kunne løse saken utenom rettssalen, sier Gleditsch.

LES OGSÅ: Tar initiativ til møte med Fjeld

Artikkeltags