Flere foretrekker Torp

Kjapp innsjekk, enkel ankomst, oversiktlig flyplass og nærhet til hjem og bedrift, er momenter som gjør Sandefjord Lufthavn Torp til den klart mest foretrukne avreiseflyplassen for bedrifter og selskaper på tur, mener Kari-Anne Trollsaas Holt i Via Travel. FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN

Kjapp innsjekk, enkel ankomst, oversiktlig flyplass og nærhet til hjem og bedrift, er momenter som gjør Sandefjord Lufthavn Torp til den klart mest foretrukne avreiseflyplassen for bedrifter og selskaper på tur, mener Kari-Anne Trollsaas Holt i Via Travel. FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Torp knuser Gardermoen når bedriftene i Vestfold og Telemark reiser på tur med sine ansatte.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ni av 10 bedrifter bruker nemlig Sandefjord Lufthavn Torp som utgangspunkt for kick-off, seminarer, julebordstur eller belønningsreise når de skal ut og fly.

Og favorittreisemålet er Amsterdam.

Del på Facebook

– Disse tallene gjelder for 2011. I år vil bedriftene reise enda mer, sier Kari-Anne Trollsaas Holt, gruppeavdelingsleder i Via Travel.

Amsterdam er byen flest reiser til på firmatur. Deretter følger København og London. Med stadig flere direkteruter fra Torp, tror Holt at andelen som velger Sandefjord Lufthavn Torp som avreiseflyplass vil øke ytterligere.

– Amsterdams status som favoritt har med hyppige avganger fra Torp å gjøre, samtidig som byen har en åpenbar attraktivitet. Vi var nesten litt overrasket over at byen er så populær da vi fikk tallene, menyen åpner jo for mange muligheter, sier hun.

SE rutetilbudet på Sandefjord Lufthavn Torp

Stadig mer prisbevisste

Holt ser også at noen firmaer hele tiden meter etter nye og mindre destinasjoner, sier hun.

27. mai åpner Wizz Air direkterute til Vilnius.

– Dette er en by som er uoppdaget for mange, og jeg tror bedriftene vil reise stadig mer. Vi ser at de er veldig prisbevisste og har klare målsettinger med hver eneste tur. En av våre viktigste oppgaver er å finne det reisemålet og det programmet som passer best, fortsetter hun.

Amsterdams status som favoritt har med hyppige avganger fra Torp å gjøre, samtidig som byen har en åpenbar attraktivitet.

Holt mener det er en lykke at Norwegian nå har opprettet base på Torp. Det gir bedriftene og foreningene i regionen langt større muligheter når de skal velge reisemål.

– Norwegian har nå 10 direkteruter fra Torp og Ryanair 11. I tillegg øker KLM frekvensen til Amsterdam og Wizzair kommer med nye ruter. Det gir mange varierte valgmuligheter når firmakundene skal spesialsy turene sine for kunder eller ansatte, sier hun.

LES OGSÅ: Norges best likte flyplass

Lett å reise til og fra

Holt tror enkel og kjapp innsjekking, lett ankomst til flyplassen og at man slipper å være like tidlig ute på Torp som på Gardermoen har noe med at Torp er så populært for folk i Vestfold, Telemark og delvis Buskerud.

– Dessuten er det jo veldig mye mer behagelig å lande her enn på Gardermoen når du kommer hjem. Det er mindre, raskere og ikke minst mye nærmere hjemmet for folk i Vestfold og Telemark, sier Kari-Anne Trollsaas Holt.

LES OGSÅ: 62 prosent vekst innenlands på Torp

Artikkeltags